Facebook Toestaan Niet toestaan

NICK BROUWERS MATCH WINNAAR ELSENDORP TEGEN MVC

6 maart 2022 20:15

Frank van den Heuvel

Op een slechte grasmat heeft MVC de punten weten te bemachtigen in de gemeentelijke derby uit bij Elsendorp. Een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende en waarin Elsendorp zeker niet de mindere was van MVC. Aan beide kanten werden er kansen gecreƫerd waarin zeker in het eerste bedrijf MVC afstand had moeten nemen door Thijs van Mierlo die een opgelegde kans miste en in de 40ste minuut Rik Verbakel, maar in beide gevallen werd er goed ingegrepen door de Elsendorp goalie. Op slag van rust kwam MVC goed weg na een snel uitgevoerde counter van de thuisploeg maar voorkwam de doelpaal erger en konden beide teams gaan rusten met de brilstand van 0-0. Ook in de tweede helft werd het niet echt een derby waarin strijd geleverd werd maar bleven beide teams ondermaats. Lange tijd bleef het er naar uit te zien dat de wedstrijd zou gaan eindigen in een bloedeloze o-o stand. Er werden ook nu nog wel wat kansjes gecreƫerd zoals aan MVC zijde n de 53ste minuut door Ronald Adriaans maar zag zijn inzet via de voet van de Elsendorp doelman gekeerd worden. Ook aan de andere kant werd er bijna een misverstand achterin bij MVC afgestraft door Sam van de Wetering maar werd er kordaat opgetreden door Youp Spoormakers. In het laatste kwartier werd de doorgebroken Thijs van Mierlo onderuit gehaald en nam zelf de toegekende vrije trap die maar ternauwernood gestopt kon worden. Ook Kevin Verheijen liet in de slotfase nog een opgelegde kans onbenut waardoor men tevreden moest zijn met een puntendeling. Echter was het MVC wat in de laatste minuut alsnog toesloeg toen uit een hoekschop verdediger Erik van Mierlo de bal doorkopte naar de vrijstaande Nick Brouwers die de overigens goed kepende Elsendorp doelman verschalkte en zo voor de gelukkige 0-1 overwinning zorgde. Even leek het er op dat het doelpunt zou worden afgekeurd wegens vermeend buitenspel maar gelukkig voor de Mortel stond de scheidsrechter op de goed plek en wees heel resoluut naar de middenstip. Nadat de bal weer in het spel werd gebracht door de thuisploeg viel meteen het eindsignaal waardoor de punten wat gelukkig mee gingen naar de Mortel.