Facebook Toestaan Niet toestaan

MVC WINT VAN ODILIAPEEL

13 maart 2022 20:30

Frank van den Heuvel

Al vroeg in de wedstrijd nam MVC een voorsprong na een aanval opgezet door Rik Verbakel en hij vervolgens Stan van Hoof diep stuurde zodat laatst genoemde oog in oog kwam met de Odiliapeel doelman en niet faalde zodat de 1-0 op het score bord genoteerd kon worden. MVC bleef de bovenliggende partij maar het stokte steeds in de afwerking waarin men diverse kansen liet liggen om verder afstand te nemen van de bezoekers. Met lange ballen probeerde Odiliapeel iets terug te doen om de achterstand weg te werken maar het leverde nauwelijks doelrijpe kansen op. Op slag van rust mocht men bij MVC alsnog de score opvoeren toen Alvin van Mierlo enkele Odiliapeel verdedigers het nakijken gaf en de bal voor doel plaatste waar Thijs van Mierlo niet faalde in de afwerking en de voorsprong vergrootte naar 2-0. Meteen na het fluitsignaal voor de tweede helft moest MVC een tegendoelpunt incasseren via het lichaam van laatste man Erik van Mierlo die zijn eigen doelman passeerde en zo de spanning terug bracht 2-1. Even lek het er op dat Odiliapeel MVC ging overlopen maar achterin gaf men geen krimp en werd het verdedigend goed opgelost. De thuisploeg nam weer het initiatief en kreeg men diverse mogelijkheden om verder afstand te nemen maar ook nu weer sprong men te slordig om met de geboden kansen. Steeds was het Alvin van Mierlo die op snelheid zijn tegenstander het nakijken gaf en voor onrust zorgde achterin bij de tegenstander. In de 80ste minuut kwam alsnog de bevrijdende 3-1 na weer goed voorbereidend werk van van Mierlo waarvan Gidi Manders met een lage schuiver dankbaar gebruik maakte. Ondanks de vele gemiste kansen bleven de punten uiteindelijk verdient in de Mortel