Facebook Toestaan Niet toestaan

FC UDEN MAAKTE HET MVC NIET MOEILIJK

22 mei 2022 21:00

Frank van den Heuvel

MVC heeft met ruime cijfers weten te winnen in en tegen FC Uden al zag het er na het rustsignaal niet naar uit. Al heel snel in de wedstrijd keek de Mortel al tegen een achterstand aan toen een schot van afstand over de te ver voor zijn doel staande Youp Spoormakers ging 1-0. De thuisploeg kon niet lang genieten van de verkregen voorsprong want enkele minuten later trok Thijs van Mierlo de stand weer gelijk na een droge knal waarop de Uden doelman geen kans had om het leer tegen te houden. De beste kansen bleven voor MVC maar konden deze nog niet verzilveren in doelpunten. Op slag van rust moest Spoormakers gestrekt naar de hoek om een voorsprong van Uden te voorkomen. Na de pauze kreeg Thijs van Mierlo diverse mogelijkheden om de overwinning veilig te stellen maar verzuimde de bal binnen te werken. Met nog een half uur op de klok nam MVC eindelijk de verdiende voorsprong door Gidi Manders 1-2. In de 70ste minuut kwam van Mierlo oog in oog met de Uden doelman maar opnieuw had hij deze middag het vizier niet op scherp staan en faalde in de afwerking. FC Uden zocht met de moed der wanhoop massaal de aanval maar de doelpunten vielen aan de andere kant. Invaller Pepijn Spoormakers kreeg een voorzet op maat van Thijs van Mierlo en scoorde de bevrijdende 1-3. Uiteindelijk werd de 1-4 eindstand bepaald door Gidi Manders die van eigen helft soleerde door de Udense achterhoede en de bal bekwaam binnen werkte.