Facebook Toestaan Niet toestaan

MVC BLIJFT WINNEN

29 mei 2022 20:15

Frank van den Heuvel

De voorlopig laatste thuiswedstrijd van dit seizoen heeft MVC opnieuw een overwinning opgeleverd tegen fusieclub sv DSWH uit Wilbertoord en st. Hubert. Het was een wedstrijd waarin in het eerste bedrijf de gasten dicteerde en waarin MVC in de tweede helft liet zien dat zij te terechte 2de plaats bezetten en zodoende nacompetitie mogen spelen. De wedstrijd begon nog gelijk op met leuk aanvallend voetbal en waarin er aan beide kanten wat spelden prikjes werden uitgedeeld. Na het eerste kwartier werden de gasten wat brutaler en werden feller in de duels en waarin MVC moeite had om de bal lang in bezit te houden. De felheid van de gasten betaalde zich in de 20ste minuut uit door een terechte voorsprong waarin Ronald Adriaans verzuimde de bal te ruimen en dit meteen werd afgestraft 0-1. DSWH bleef domineren waar de thuisploeg weinig tegenover stelde maar men hield achterin stand waardoor de wedstrijd nog alle kanten kon opgaan. Na de thee waren de rollen omgekeerd en was het MVC dat nadrukkelijk op zoek ging naar de aansluitingstreffer wat dan ook al snel gebeurde. Nick Brouwers kon op aangeven van aanvoerder Dirk Figee de stand weer in evenwicht brengen 1-1. De geel/zwarten bleven goed doorgaan en voerde de druk op naar het vijandige doel. In de 65ste minuut kreeg MVC een hoekschop te nemen die feilloos werd binnen gekopt door Stan van Hoof 2-1. De tegenstander kwam er niet meer aan te pas en kon MVC naar hartenlust aanval na aanval opbouwen waardoor meerdere doelpunten niet konden uitblijven. Kevin Verhijen kon de 3-1 laten noteren op aangeven van Gidi Manders. Ook Thijs van Mierlo wilde een duit in het zakje doen maar zag zijn inzet via de doelpaal naast gaan. Het slotakkoord was voor Pepijn Spoormakers die diep werd gestuurd en geen problemen kende om de eindstand te bepalen op 4-1.