Facebook Toestaan Niet toestaan

IN EEN KNOTSGEKKE WEDSTRIJD HEEFT MVC PROMOTIE AFGEDWONGEN

19 juni 2022 22:00

Frank van den Heuvel

In een bijzondere spannende wedstrijd poetste MVC een 0-3 achterstand weg om alsnog te promoveren naar de 4de klasse. Met de overwinning van 1-0 vorige week bewerkstelligt bij fusieclub Hurwenen en Rossem had MVC voldoende aan een gelijkspel. MVC wist dat men wel uit een ander vaatje moest tappen want de overwinning was wat fortuinlijk tot stand gekomen. Vanaf de aftrap oogde HRC sterker dan de Mortel maar echte kansen werden er nauwelijks gecreƫerd. Na een kwartier kwam de thuisploeg beter in het spel en voerde de druk op richting het vijandelijke doel. Kansen kwamen er ook maar schoten op doel door Thijs van Mierlo en een kopbal van Nick Brouwers werden naast of over doel gewerkt. Op slag van rust lukte het HRC bijna om met een voorsprong te gaan rusten toen Youp Spoormakers de bal los liet na een inzet van de gasten. Na de pauze werd het al heel snel 0-1 toen er uit een hoekschop raak werd gekopt door Jordi Verwers en Spoormakers geen verweer had op die inzet. In een zelfde situatie was het op nieuw die zelfde speler die zijn team weer uit een hoekschop naar 0-2 kopte. MVC was het even kwijt en werd zelfs op een 0-3 achterstand gezet toen Jordi Verwers zijn hattrick voltooide. Niemand had nog hoop dat het goed zou komen met MVC , maar men perste er nog met ruim een kwartier op de klok een laatste offensief uit. MVC had wel een strafschop nodig om terug te komen in de wedstrijd. De terecht toegekende pingel werd In de 73ste minuut gegeven na het vast pakken van Nick Brouwers in het strafschop gebied en de scheidsrechter resoluut naar de stip wees. Thijs van Mierlo voltrok het vonnis en schoot beheerst binnen 1-3. Met deze tegentreffer werd het een heel andere wedstrijd en werden de mouwen nogmaals opgestroopt voor een slotoffensief van de geel/zwarten. Enkele minuten later was het weer raak toen Rob van Gerwen uit een hoekschop raak kopten 2-3. Het talrijke publiek voelde dat er meer in zat. De gasten uit Hurwenen waren het spoor bijster en probeerde met man en macht de aanvalsdriften van MVC onschadelijk te maken maar konden niet voorkomen dat weer Thijs van Mierlo van buiten de 16 kon uithalen en de stand in evenwicht bracht 3-3. De wedstrijd was gespeeld en konden de MVC mannen onder aanvoering van interim trainer Lowies Spoormakers een feestje gaan bouwen.