Facebook Toestaan Niet toestaan

MVC GEEN KANS TEGEN EEN OPPERMACHTIG ELI

9 oktober 2022 21:00

Frank van den Heuvel

En weer ging het mis en opnieuw kreeg MVC een flink pak slaag van een oppermachtig Eli. MVC kon geen potten breken tegen een veel beter spelend Eli uit Lieshout. Al na 9 minuten nam Eli een voorsprong na laconiek ingrijpen achterin bij MVC en Ruben van Hoof daarvan profiteerde 0-1. Met lange ballen van achteruit probeerde MVC aanvoerder Dirk Figee zijn mannen voorin te bereiken maar steevast werd dit een prooi voor de Lieshout verdediging. De gasten waren heer en meester en MVC kwam nauwelijks toe aan het opbouwen van een aanval. Na 20 minuten vergrote Coen Brouwers de voorsprong naar 0-2 en kon Jeremy Raaijmakers in de 35ste minuut uit een vrije trap de stand op 0-3 brengen. De eerste serieuze kans voor de thuisploeg kwam pas na 40 minuten toen Sem Heesakkers in stelling werd gebracht maar zijn inzet werd onschadelijk gemaakt door de Eli doelman. Op slag van rust bepaalde Niels Bol de stand naar 0-4. Na de pauze een zelfde spelbeeld met een veel beter Eli en een MVC wat maar geen grip kon krijgen op het aanvalsspel van zijn tegenstander. In de 50ste minuut was het weer Coen Brouwers die MVC doelman Youp Spoormakers omspeelde en gemakkelijk de 0-5 kon laten noteren. Nadat in de slotfase een kopbal van Heesakkers onschadelijk werd gemaakt door de Lieshoutse goalie was het slotaccoord voor de gasten en bepaalde Jaccy van den Enden de eindstand op 0-6. Met een doelsaldo van 13 tegen en 0 doelpunten voor na drie wedstrijden ziet het er voor de mannen van trainer Han van Rosmalen niet goed uit, men zal toch uit een ander vaatje moeten gaan tappen anders is het al in een vroeg stadium moeilijk om te blijven aanhaken met de rest. Maar zoals van Rosmalen ook aangeeft, je hebt nu al in het begin van de competitie de betere ploegen tegen gehad en als verdere blessures uitblijven en men weer compleet zal kunnen aantreden zal de ommekeer zeker niet uitblijven bij de geel/zwarten.