Facebook Toestaan Niet toestaan

MVC VERZUIMD DE VOLLE BUIT TE PAKKEN BIJ SPV

17 oktober 2022 15:00

Frank van den Heuvel

In Vlierden bij SPV heeft MVC vele mogelijkheden laten liggen om de eerste punten te pakken van dit nog prille seizoen. Vanaf de aftrap ging MVC vol ten aanval en ging op jacht naar de openingstreffer. De leidsman van de middag Dennis Clijsen uit Maarheeze hield het kort waardoor het spel regelmatig onderbroken werd voor kleine overtredingen. De spelers van de thuisploeg uiten hierover steeds meer hun ongenoegen tegenover de scheidsrechter wat al snel resulteerde in een gele kaart. Toch was het SPV wat in de 18de minuut het net wist te vinden toen Niels Thijssen via een vrije trap de MVC doelman Youp Spoormakers op het verkeerde been zette en te gemakkelijk de score kon openen 1-0. Enkele minuten later werd er een smerige overtreding gemaakt op Dirk Figee waardoor SPV met 10 man verder moest en MVC nog meer mogelijkheden kreeg om de achterstand weg te werken. Na ruim een half uur brak Thijs van Mierlo de ban voor MVC en scoorde het eerste doelpunt voor de geel/zwarten van dit seizoen en de gelijkmaker een feit werd 1-1. MVC bleef domineren maar wist de man meer situatie voor rust niet uit te drukken in doelpunten. Na de thee bleef MVC meer in balbezit maar stond doelpaal en lat een verdiende voorsprong in de weg. Een vrije trap van Dirk Figee belande op de doelpaal en enkele minuten later belande een inzet van Gidi Manders op de doellat. Ook Sam Heesakkers knalde het leer tegen de doelpaal. Door de pech aan MVC zijde bleef de thuisploeg geloof houden in een beter resultaat. Nadat Youp Spoormakers met enkele fraaie reddingen zijn team in de wedstrijd hield en MVC dacht het eerste punt binnen te hebben gehaald was het alsnog SPV wat diep in blessuretijd de volle buit pakte door aanvoerder Max van Duursen die aan alle illusies voor MVC een einde maakte 2-1.