Facebook Toestaan Niet toestaan

ONFORTUINLIJK VERLIES VOOR MVC

29 januari 2023 20:15

Frank van den Heuvel

In een staart duel in de 4de klasse G heeft MVC het onderspit moeten delven tegen een niet beter spelend Liessel. Vanaf het beginsignaal was het een gelijk opgaand duel waarin scheidsrechtelijke beslissingen uiteindelijk bepalend waren voor het verloop van een verder sportieve wedstrijd. Waar een punten deling beter op zijn plaats zou zijn geweest werd diep in de 2de helft de wedstrijd beslist in het voordeel van de thuisploeg. Beide ploegen konden voorin geen vuist maken om in het eerste bedrijf tot scoren te komen. Een inzet van Gidi Manders belande in het zijnet en aan de andere was het Luuk Engels die zijn schot via de paal achter zag gaan. Op slag van rust moest MVC met 10 man verder omdat Tommy Geene al vroeg in de wedstrijd bij een duel een gele kaart moest incasseren en hij verrassend opnieuw werd getrakteerd met een gele prent waarin zijn tegenstander wel heel erg theatraal zich liet vallen. In het tweede bedrijf bleef MVC goed overeind ondanks dat ze met een man minder waren. In de 57ste minuut was Ronald Adriaans doorgebroken en werd binnen het strafschop gebied onderuit getikt en iedereen dacht aan een strafschop maar de leidsman besliste anders en liet verrassend doorspelen en voorkwam zo dat de thuisploeg op achterstand gezet zou kunnen worden. MVC voelde dat er winst te behalen was en bleef jagen op de bal maar opnieuw bleek men niet bij machte om dit om te zetten in doelpunten. Iets wat Liessel wel lukte toen in de 65ste minuut Roy Vedder vrij kon uithalen en de 1-0 kon laten noteren. MVC bleef in de wedstrijd en wilde zich niet gewonnen geven maar opnieuw moest men capituleren toen Tijn Joosten de 2-0 binnen werkte in een scrimmage, echter dit doelpunt had nooit goedgekeurd mogen worden door de scheidsrechter omdat er een overtreding aan vooraf was gegaan op MVC doelman Youp Spoormakers. In de slotfase zorgde Ronald Adriaans dat de spanning nog even terug gebracht werd na een voorzet van Frank Bankers 2-1. Jammer was het dat de tijd nadien te kort bleek om er nog een verdiend gelijkspel uit te slepen.