Wedstrijdverslagen

ROMMELIGE DERBY OP SPORTPARK DE SMAGT

27 november 22:30  De Boys uit Milheeze waren de gelukkige winnaar op bezoek bij MVC in de Mortel. Diep in de tweede helft was het Twan Nooijen die profiteerde van een blunder van MVC doelman Youp Spoormakers. Vanaf het eerste fluitsignaal was het een gelijk opgaand duel waarin weinig goed voetbal was te zien maar er wel strijd geleverd werd door beide teams. De eerste mogelijkheid was voor de boys maar die werd onschadelijk gemaakt door doelman Spoormakers. In de 12de minuut was het MVC dat via Thijs van Mierlo een voorsprong had kunnen nemen maar faalde in de afwerking. Het bleef rommelig en er werd veel onnodig balverlies geleden door beide teams. Voor MVC was het noodzaak om de eerste overwinning binnen te halen maar de tegenstander dacht hier anders over en probeerde dit met veel inzet te voorkomen. Na de pauze eenzelfde spelbeeld met een MVC wat ploeterde om wat kansen te creëren wat ook bijna lukte in de 50ste minuut toen Gidi Manders een teenlengte te kort kwam om de bal binnen te tikken. Ook Jort Slits stelde met een splijtende pass aanvoerder Dirk Figee in de gelegenheid om de score te openen maar zag zijn schot uiteen spatten op de vuisten van de Milheezer doelman. Aan de andere kant voorkwam doelman Spoormakers met een reflex een doelpunt voor de gasten. Toch moest de MVC goalie eenmaal de bal uit het net halen in de 72ste minuut toen Twan Nooijen met een uithaal Spoormakers verraste 0-1. MVC perste er nog een slotoffensief uit om er nog een verdient gelijkspel uit te slepen maar de Milheezer boys gingen er met de volle buit vandoor.

72x gelezen

MVC KRIJGT TE WEINIG IN DE DERBY MET BAVOS

13 november 22:00  In een sportief onderliggend duel tussen de buren MVC en het Bakelse Bavos moest de thuisploeg genoegen nemen met een gelijk spel. Enkele discutabele beslissingen van de overigens goed fluitende scheidsrechter voorkwam dat de punten verdient in de Mortel bleven. MVC kreeg al in de eerste minuut een kans via Kevin Verheijen maar was te gehaast in de afwerking en schoot voorlangs. Het was een gelijk opgaand duel waarin de bezoekers in de 21ste minuut enigszins verrassend op voorsprong kwamen via Bjorn Kant die diep werd gestuurd en doelman Youp Spoormakers verraste 0-1. Met veel balbezit bij de Mortel bleef men druk zetten op het Bavos doel maar verder dan het 16 meter gebied liet men het niet komen achterin bij de gasten. Toch moest men voor de pauze eenmaal capituleren bij Bavos toen Thijs van Mierlo een aanval opzette en Nick Brouwers in staat stelde om de stand verdient op gelijke hoogte te brengen 1-1. Meteen na de hervatting werd de doorgebroken Sam Heesakkers onderuit gehaald binnen het strafschopgebied maar de leidsman oordeelde anders en liet doorspelen dit tot frustratie bij het MVC legioen. Ook een zuiver doelpunt van Kevin Verheijen werd wegens vermeend buitenspel geannuleerd. In de 60ste minuut namen de gasten een voorsprong door opnieuw Bjorn Kant die uit een hoekschop alle vrijheid kreeg om binnen te koppen 1-2. Bij MVC werden de mouwen opgestroopt want men voelde dat hier weleens de eerst overwinning behaald zou kunnen worden. In de 82ste minuut kreeg men loon naar werken toen de mee opgekomen Erik van Mierlo uit een hoekschop de dik verdiende gelijkmaker binnen kopte en de stand weer in evenwicht bracht 2-2. In de slotfase voorkwam de scheidrechter met zijn beslissing dat MVC via Brouwers met een verdiende overwinning aan de haal kon gaan toen de Bavos goalie de bal losliet maar opnieuw werd dit doelpunt geannuleerd.

198x gelezen

TOTALE OFFDAY MVC

30 oktober 18:15  Klokslag 14.00 uur gaf scheidsrechter Charles Kezer op sportpark de Smagt het beginsignaal voor de wedstrijd MVC tegen RKGSV uit Gerwen. Het zou voor de Mortelnaren dramatisch aflopen want er werd van MVC zijde veel te slap aan deze partij begonnen en waren de gasten deze middag een maatje te groot. Over alle flanken werd MVC afgetroefd en konden de bezoekers naar hartenlust aanval na aanval opbouwen waarin doelpunten niet konden uitblijven. Na een kwartier was het Pim Simons die de score kon openen uit zijn inzet die houdbaar leek maar toch in het doel verdween 0-1. Enkele minuten later lag de 0-2 binnen na een goede combinatie die afgerond werd door Milos Milosevic. In de 20ste minuut zou MVC bijna uit het niets de aansluitingstreffer hebben gemaakt maar het schot van Thijs van Mierlo belande op de doelpaal. RKGSV bleef de bovenliggende partij en zorgde Bjorn Kreemers voor de 0-3 ruststand alhoewel aan dit doelpunt wel een buitelspel luchtje zat maar werd weggewuifd door de leidsman. Ook in het tweede bedrijf bleef MVC ondermaats presteren en konden de gasten naar hartenlust hun doelpunten productie opvoeren. Na een persoonlijke fout van Ronald Adriaans achterin bij de Mortel profiteerde Daan van Erp en maakte de 0-4. In de 70ste minuut liet Erik van Mierlo zich verrassen door Mike van de Berk die MVC doelman Youp Spoormakers kansloos liet en de 0-5 kon laten noteren. In de slotfase ontsnapte Sam Heesakkers aan zijn verdedigers van Gerwen en kwam oog in oog met de RKGSV doelman die met een uiterste inspanning kon voorkomen dat MVC de eindstand een ander aanzien had kunnen geven.

228x gelezen

VERDIENSTELIJK GELIJKSPEL VOOR MVC

23 oktober 18:30  MVC heeft een verdienstelijk eerste punt van het seizoen behaald thuis tegen Rood wit `62 uit Helmond. Al in de derde minuut viel de 1-0 door Kevin Verheijen die een mooie aanval wist te bekronen met de openingstreffer. Het spel van de gasten oogde wat beter en waren ook meer in balbezit waardoor men achterin bij MVC alert moest blijven en de aanvallen steeds goed konden opvangen. Toch kwam Rood wit na ruim een kwartier op gelijke hoogte door Harm Vincent die laconiek ingrijpen bij de Mortel afstrafte 1-1. Na deze domper bleef het een wedstrijd die alle kanten kon opgaan en waarin er voor beide doelen kansen waren die onbenut werden gelaten. In de tweede helft werd MVC wat brutaler en kwam meer in balbezit wat er voor zorgde dat de Rood wit doelman af en toe handelend moest optreden. In de 52ste minuut kreeg MVC een vrije trap te nemen net buiten het strafschopgebied waaruit Thijs van Mierlo de verdiende voorsprong binnen werkte 2-1. MVC bleef de aanval zoeken maar aan de andere kant viel bijna de gelijkmaker binnen in de 64ste minuut met een katachtige reactie voorkwam Youp Spoormakers dit. Met nog een kwartier op de klok kreeg MVC opnieuw wat mogelijkheden om de voorsprong op te voeren, een harde schuiver van Gidi Manders ging langs de verkeerde kant van de doelpaal. Ook een vrije trap van Dirk Figee ging via de doellat over. Toch zou MVC zich tevreden moeten stellen met een puntendeling toen in de slotfase Roel Merkx uit een hoekschop de gelijkmaker binnen kopte 2-2.

323x gelezen

MVC VERZUIMD DE VOLLE BUIT TE PAKKEN BIJ SPV

17 oktober 15:00  In Vlierden bij SPV heeft MVC vele mogelijkheden laten liggen om de eerste punten te pakken van dit nog prille seizoen. Vanaf de aftrap ging MVC vol ten aanval en ging op jacht naar de openingstreffer. De leidsman van de middag Dennis Clijsen uit Maarheeze hield het kort waardoor het spel regelmatig onderbroken werd voor kleine overtredingen. De spelers van de thuisploeg uiten hierover steeds meer hun ongenoegen tegenover de scheidsrechter wat al snel resulteerde in een gele kaart. Toch was het SPV wat in de 18de minuut het net wist te vinden toen Niels Thijssen via een vrije trap de MVC doelman Youp Spoormakers op het verkeerde been zette en te gemakkelijk de score kon openen 1-0. Enkele minuten later werd er een smerige overtreding gemaakt op Dirk Figee waardoor SPV met 10 man verder moest en MVC nog meer mogelijkheden kreeg om de achterstand weg te werken. Na ruim een half uur brak Thijs van Mierlo de ban voor MVC en scoorde het eerste doelpunt voor de geel/zwarten van dit seizoen en de gelijkmaker een feit werd 1-1. MVC bleef domineren maar wist de man meer situatie voor rust niet uit te drukken in doelpunten. Na de thee bleef MVC meer in balbezit maar stond doelpaal en lat een verdiende voorsprong in de weg. Een vrije trap van Dirk Figee belande op de doelpaal en enkele minuten later belande een inzet van Gidi Manders op de doellat. Ook Sam Heesakkers knalde het leer tegen de doelpaal. Door de pech aan MVC zijde bleef de thuisploeg geloof houden in een beter resultaat. Nadat Youp Spoormakers met enkele fraaie reddingen zijn team in de wedstrijd hield en MVC dacht het eerste punt binnen te hebben gehaald was het alsnog SPV wat diep in blessuretijd de volle buit pakte door aanvoerder Max van Duursen die aan alle illusies voor MVC een einde maakte 2-1.

220x gelezen

MVC GEEN KANS TEGEN EEN OPPERMACHTIG ELI

9 oktober 21:00  En weer ging het mis en opnieuw kreeg MVC een flink pak slaag van een oppermachtig Eli. MVC kon geen potten breken tegen een veel beter spelend Eli uit Lieshout. Al na 9 minuten nam Eli een voorsprong na laconiek ingrijpen achterin bij MVC en Ruben van Hoof daarvan profiteerde 0-1. Met lange ballen van achteruit probeerde MVC aanvoerder Dirk Figee zijn mannen voorin te bereiken maar steevast werd dit een prooi voor de Lieshout verdediging. De gasten waren heer en meester en MVC kwam nauwelijks toe aan het opbouwen van een aanval. Na 20 minuten vergrote Coen Brouwers de voorsprong naar 0-2 en kon Jeremy Raaijmakers in de 35ste minuut uit een vrije trap de stand op 0-3 brengen. De eerste serieuze kans voor de thuisploeg kwam pas na 40 minuten toen Sem Heesakkers in stelling werd gebracht maar zijn inzet werd onschadelijk gemaakt door de Eli doelman. Op slag van rust bepaalde Niels Bol de stand naar 0-4. Na de pauze een zelfde spelbeeld met een veel beter Eli en een MVC wat maar geen grip kon krijgen op het aanvalsspel van zijn tegenstander. In de 50ste minuut was het weer Coen Brouwers die MVC doelman Youp Spoormakers omspeelde en gemakkelijk de 0-5 kon laten noteren. Nadat in de slotfase een kopbal van Heesakkers onschadelijk werd gemaakt door de Lieshoutse goalie was het slotaccoord voor de gasten en bepaalde Jaccy van den Enden de eindstand op 0-6. Met een doelsaldo van 13 tegen en 0 doelpunten voor na drie wedstrijden ziet het er voor de mannen van trainer Han van Rosmalen niet goed uit, men zal toch uit een ander vaatje moeten gaan tappen anders is het al in een vroeg stadium moeilijk om te blijven aanhaken met de rest. Maar zoals van Rosmalen ook aangeeft, je hebt nu al in het begin van de competitie de betere ploegen tegen gehad en als verdere blessures uitblijven en men weer compleet zal kunnen aantreden zal de ommekeer zeker niet uitblijven bij de geel/zwarten.

226x gelezen

MVC KOMT TE KORT TEGEN FC DE BRAAK

26 september 18:15  MVC is het seizoen begonnen met een fikse nederlaag tegen het bezoekende FC de Braak uit Helmond. De openingsfase was voor de thuisploeg maar verzuimde dit om te zetten in doelpunten. Eerst was het Kevin Verheijen die de bal hoog over het Helmondse doel joeg en enkele minuten later kreeg Thijs van Mierlo de mogelijkheid om de score te openen maar ook nu werd een goede scoringskans niet benut. Na een kwartier kwamen de Helmonders uit het niets op voorsprong door Zohir Elmaach die een fout achterin bij MVC afstrafte 0-1. Na dit doelpunt dicteerde de bezoekers de wedstrijd en kreeg MVC steeds minder vat op het aanvallende de Braak. Achterin waar Nick Brouwers en Luuk Goossens node gemist werden kreeg men maar geen grip op de wedstrijd waardoor de Braak gemakkelijk de stand nog voor rust kon uitbouwen naar 0-2 door opnieuw Zohir El maach. Na de pauze eenzelfde spelbeeld waarin de gasten moeilijk van de bal waren te krijgen en MVC probeerde met lange ballen iets te forceren. En als de bal goed viel voorin bij MVC was het Sam Heesakkers die dan te weinig steun ondervond van zijn medespelers en alleenstaand ook geen potten kon breken. Uiteindelijk werd MVC op een nog grotere achterstand gezet door Emre Bars die de 0-3 liet noteren en in de slotfase bepaalde Tim van der Heijden de eindstand op 0-4. Voor trainer Han van Roosmalen de moeilijke taak om MVC weer op het goede spoor te krijgen want volgende week wacht alweer de volgende klus uit naar HVV in Helmond.

239x gelezen

IN EEN KNOTSGEKKE WEDSTRIJD HEEFT MVC PROMOTIE AFGEDWONGEN

19 juni 22:00  In een bijzondere spannende wedstrijd poetste MVC een 0-3 achterstand weg om alsnog te promoveren naar de 4de klasse. Met de overwinning van 1-0 vorige week bewerkstelligt bij fusieclub Hurwenen en Rossem had MVC voldoende aan een gelijkspel. MVC wist dat men wel uit een ander vaatje moest tappen want de overwinning was wat fortuinlijk tot stand gekomen. Vanaf de aftrap oogde HRC sterker dan de Mortel maar echte kansen werden er nauwelijks gecreëerd. Na een kwartier kwam de thuisploeg beter in het spel en voerde de druk op richting het vijandelijke doel. Kansen kwamen er ook maar schoten op doel door Thijs van Mierlo en een kopbal van Nick Brouwers werden naast of over doel gewerkt. Op slag van rust lukte het HRC bijna om met een voorsprong te gaan rusten toen Youp Spoormakers de bal los liet na een inzet van de gasten. Na de pauze werd het al heel snel 0-1 toen er uit een hoekschop raak werd gekopt door Jordi Verwers en Spoormakers geen verweer had op die inzet. In een zelfde situatie was het op nieuw die zelfde speler die zijn team weer uit een hoekschop naar 0-2 kopte. MVC was het even kwijt en werd zelfs op een 0-3 achterstand gezet toen Jordi Verwers zijn hattrick voltooide. Niemand had nog hoop dat het goed zou komen met MVC , maar men perste er nog met ruim een kwartier op de klok een laatste offensief uit. MVC had wel een strafschop nodig om terug te komen in de wedstrijd. De terecht toegekende pingel werd In de 73ste minuut gegeven na het vast pakken van Nick Brouwers in het strafschop gebied en de scheidsrechter resoluut naar de stip wees. Thijs van Mierlo voltrok het vonnis en schoot beheerst binnen 1-3. Met deze tegentreffer werd het een heel andere wedstrijd en werden de mouwen nogmaals opgestroopt voor een slotoffensief van de geel/zwarten. Enkele minuten later was het weer raak toen Rob van Gerwen uit een hoekschop raak kopten 2-3. Het talrijke publiek voelde dat er meer in zat. De gasten uit Hurwenen waren het spoor bijster en probeerde met man en macht de aanvalsdriften van MVC onschadelijk te maken maar konden niet voorkomen dat weer Thijs van Mierlo van buiten de 16 kon uithalen en de stand in evenwicht bracht 3-3. De wedstrijd was gespeeld en konden de MVC mannen onder aanvoering van interim trainer Lowies Spoormakers een feestje gaan bouwen.

1088x gelezen

Ga naar archief

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!