Wedstrijdverslagen - MVC

Wedstrijdverslagen

DOELPUNTEN MAKEN BLIJFT EEN PROBLEEM VOOR MVC

19 maart 21:15  Opnieuw is het MVC niet gelukt om kansen om te zetten in doelpunten ondanks dat er als team goed gespeeld werd maar doelpunten maken blijft dit seizoen toch echt een probleem. Aan de andere kant lag zeker in het begin van de wedstrijd het initiatief bij de thuisploeg RKGSV uit Gerwen. In de 4de minuut werd het eerste schot gelost richting het MVC doel maar de deklat bracht redding. Terwijl Youp Spoormakers met enkele fraaie reddingen zijn team in de wedstrijd hield moest hij na een kwartier toch capituleren toen uit een hoekschop de openingstreffer werd binnen gekopt 1-0. MVC kwam onder de druk uit en kreeg mogelijkheden om wat terug te doen om de opgelopen achterstand weg te werken. Thijs van Mierlo kreeg enkele mogelijkheden om tot scoren te komen maar de stuitte op de RKGSV doelman. Na ruim een half uur was het weer Spoormakers die met een reflex voorkwam dat MVC op grotere afstand werd gezet. Aanvoerder Dirk Figee mocht op slag van rust een vrije trap nemen vanaf 20 meter maar de bal ging rakelings langs de verkeerde kant van de doelpaal. Meteen na het fluitsignaal voor de tweede helft had Gidi Manders de mogelijkheid om de stand gelijk te brengen maar plaatste de bal op de vuisten van de Gerwense doelman. De thuisploeg wist wel tot scoren te komen toen in het 16 meter gebied de bal niet werd geruimd en hiervan konden profiteren 2-0. In de 68ste minuut verzuimde Thijs van Mierlo alleenstaand voor het vijandige doel te profiteren. In de slotfase behoede Youp Spoormakers MVC dat het op een grotere nederlaag werd gezet.

60x gelezen

OOK NA DE WINTERPAUZE WEET MVC NIET TE WINNEN

5 maart 20:45  Opnieuw heeft MVC de punten moeten laten aan de tegenstander Eli uit Lieshout. Zeker in de eerste helft zag het hier niet naar uit want de beste kansen waren voor de mannen van Han van Rosmalen maar opnieuw bleek het een te moeilijke opgave om een op een situaties met de Eli doelman om te zetten in doelpunten. In de 10de minuut speelde Nick Brouwers een diepe bal naar Thijs van Mierlo die op zijn beurt Gidi Manders in vrijstaande positie stelde om de score te openen maar stuitte op de Eli doelman die het leer tot hoekschop verwerkte. Uit die hoekschop kreeg de mee opgekomen Luuk Goossens de kans om MVC op een voorsprong te brengen maar zijn inzet verdween aan de verkeerde kant van de doelpaal. MVC had de wedstrijd onder controle en op het half uur was het weer Gidi Manders die oog in oog met de Lieshoutse doelman niet tot score wist te komen. Achterin bij de Mortel dacht men alles onder controle te hebben tot in de 35ste minuut Nick Brouwers verzuimde de bal weg te werken en Jeremy Raaijmakers in staat stelde om doelman Youp Spoormakers te passeren 1-0. De thuisploeg nam hierna meer het initiatief maar kwam voor de pauze niet meer tot scoren. In de tweede helft bleef Eli de bovenliggende partij en nam via Tijn van Hout en Youri Arts een 3-0 voorsprong. Tommy Geenen was nog dicht bij de aansluitingstreffer maar zijn inzet belande op de doellat.

111x gelezen

MVC KOMT TE KORT TEGEN EEN BETER HVV

12 februari 17:30  Opnieuw heeft MVC geen potten kunnen breken tegen een veel beter spelend HVV uit Helmond. Al snel in de eenzijdige openingsfase moest MVC doelman Youp Spoormakers enkel fraaie reddingen verrichten om al niet heel vlug op achterstand te komen. Na 24 minuten moest MVC dan toch buigen na weer een aanval van de bezoekers die bekwaam werd afgerond door Tom Hertogs 0-1. Zeker in het eerste bedrijf wilde MVC de schade beperkt houden en hielden dan ook goed stand. Het was zelfs zo dat de geel/zwarten enkele mogelijkheden lieten liggen om op gelijke hoogte te komen. Op het half uur kwam Sam Heesakkers enkel centimeters te kort om binnen te koppen uit een voorzet van Jort Slits. Ook een vrije trap van Gidi Manders kon maar met een uiterste inspanning van de HVV doelman tot hoekschop worden verwerkt. Ook in de tweede helft wilde MVC wat aan die achterstand doen maar de doelpunten vielen aan de andere kant. In de 55ste minuut bracht Said Azarfane met een droge schuiver de stand op 0-2. Enkele minuten later was het Tom Hertogs die trefzeker was en de 0-3 kon laten noteren. Aanvallend bleef HVV de thuisploeg de baas maar moesten toch nog in de 70ste minuut een inzet van Gidi Manders van de doellijn halen om de nul vast te houden. Het initiatief bleef bij HVV en door doelpunten van Giovanni van Beek en Badr Bazzi werd de eindstand bepaald op 0-5.

147x gelezen

MVC GEEN PARTIJ VOOR SV DE BRAAK

5 februari 18:45  In het Helmond Sport stadion waarin SV de Braak zijn thuiswedstrijden speelt heeft MVC geen potten kunnen breken. Niet alleen was hoofd trainer Han van Roosmalen wegens ziekte afwezig maar ook zijn assistent Heino Raaijmakers en een 5 tal basis spelers. Voor de vervangende Lowies Spoormakers was het een hele klus om een elftal samen te stellen, maar gaf enkele jeugdspelers de mogelijkheid om zich in de kijker te spelen waardoor in de basis Justin van Mierlo en de ingevallen Niels van de Biggelaar hun debuut konden maken. Ook op doel moest voor vervanging worden gezorgd daar ook Youp Spoormakers in de ziekenboeg verbleef. Zijn vervanger Johnny Smits die anders op een lager niveau zijn kunsten vertoond bleek een goed alternatief maar kon niet voorkomen dat hij tot vijf maal toe de bal uit het net moest halen. De eerste kans was echter voor MVC toen uit een hoekschop Pepijn Spoormakers de bal bijna binnen kopte maar zijn inzet van de doellijn zag worden gehaald. Hierna was het de thuisploeg die dicteerde en kon dit nog voor de rust omzetten in een 3-0 voorsprong. Ook na de thee bleek MVC niet bij machte om een kentering te brengen in deze eenzijdige wedstrijd waarin verdediger Erik van Mierlo ook nog zijn eigen doelman passeerde en de stand op 4-0 bracht. SV de Braak besliste in de slotfase met nog een doelpunt de eindstand op 5-0.

118x gelezen

ONFORTUINLIJK VERLIES VOOR MVC

29 januari 20:15  In een staart duel in de 4de klasse G heeft MVC het onderspit moeten delven tegen een niet beter spelend Liessel. Vanaf het beginsignaal was het een gelijk opgaand duel waarin scheidsrechtelijke beslissingen uiteindelijk bepalend waren voor het verloop van een verder sportieve wedstrijd. Waar een punten deling beter op zijn plaats zou zijn geweest werd diep in de 2de helft de wedstrijd beslist in het voordeel van de thuisploeg. Beide ploegen konden voorin geen vuist maken om in het eerste bedrijf tot scoren te komen. Een inzet van Gidi Manders belande in het zijnet en aan de andere was het Luuk Engels die zijn schot via de paal achter zag gaan. Op slag van rust moest MVC met 10 man verder omdat Tommy Geene al vroeg in de wedstrijd bij een duel een gele kaart moest incasseren en hij verrassend opnieuw werd getrakteerd met een gele prent waarin zijn tegenstander wel heel erg theatraal zich liet vallen. In het tweede bedrijf bleef MVC goed overeind ondanks dat ze met een man minder waren. In de 57ste minuut was Ronald Adriaans doorgebroken en werd binnen het strafschop gebied onderuit getikt en iedereen dacht aan een strafschop maar de leidsman besliste anders en liet verrassend doorspelen en voorkwam zo dat de thuisploeg op achterstand gezet zou kunnen worden. MVC voelde dat er winst te behalen was en bleef jagen op de bal maar opnieuw bleek men niet bij machte om dit om te zetten in doelpunten. Iets wat Liessel wel lukte toen in de 65ste minuut Roy Vedder vrij kon uithalen en de 1-0 kon laten noteren. MVC bleef in de wedstrijd en wilde zich niet gewonnen geven maar opnieuw moest men capituleren toen Tijn Joosten de 2-0 binnen werkte in een scrimmage, echter dit doelpunt had nooit goedgekeurd mogen worden door de scheidsrechter omdat er een overtreding aan vooraf was gegaan op MVC doelman Youp Spoormakers. In de slotfase zorgde Ronald Adriaans dat de spanning nog even terug gebracht werd na een voorzet van Frank Bankers 2-1. Jammer was het dat de tijd nadien te kort bleek om er nog een verdiend gelijkspel uit te slepen.

214x gelezen

MVC KRIJGT TE WEINIG

11 december 19:45  Op bezoek bij het Helmondse Rood Wit `62 is MVC strijdend ten onder gegaan waar een puntendeling een betere verhouding was geweest gezien zeker een betere tweede helft van MVC. De Helmonders begonnen sterk aan de wedstrijd en zette vanaf het eerste fluitsignaal druk op de helft van MVC wat moeite had om hier onderuit te komen. Jammer was het dat een eigen ongelukkig doelpunt door Ronald Adriaans in de 20ste minuut Rood Wit in het zadel hielp om op voorsprong te komen 1-0. Al heel snel na deze domper had MVC op gelijke hoogte kunnen komen door Thijs van Mierlo maar alleen staand voor de Rood Wit doelman werd deze kans gemist. De Mannen van trainer Han van Rosmalen die zijn contract met een jaar verlengde bleven goed tegenstand bieden maar verder dan een reeks hoekschoppen liet men het bij de thuisploeg niet komen. Op het half uur kwam Rood Wit zelfs nog op een 2-0 voorsprong toen rechtsachter Ronald Adriaans op het verkeerde been werd gezet door de rechtsbuiten van Rood Wit en Roel Merkx in staat stelde om de score te verhogen. In de 32ste minuut was het wederom van Mierlo die op snelheid zijn tegenstander het nakijken gaf maar opnieuw wist hij oog in oog met de Rood Wit goalie niet te scoren. Toch zou MVC nog voor de thee de spanning terug brengen toen het Thijs van Mierlo wel lukte om een assist van Nick Brouwers te verzilveren 2-1. Diezelfde Brouwers had de stand nog in evenwicht kunnen brengen toen een vlagsignaal van de thuisploeg door de leidsman werd weggewuifd maar zijn inzet werd nog voor de doellijn weggehaald. Ook in de tweede helft bleef MVC strijden voor een beter resultaat en was er hoop en geloof dat hier weleens de eerste overwinning behaald zou kunnen worden in deze laatste wedstrijd voor de winter pauze. Bij enkele uitvallen van de Helmonders was het Youp Spoormakers die niet te kloppen was en zijn doel verder schoon hield. MVC bleef zoeken naar de verdiende gelijkmaker die er maar niet wilde komen. Ook niet toen diep in blessure tijd de doellat de 2-2 voorkwam toen uit een vrije trap Sam Heesakkers de bal op de kruising kopte. Op 22 januari zal het programma vervolgd worden met een thuiswedstrijd tegen ASV`33.

130x gelezen

MVC VERZUIMD ZIJN KANSEN TE BENUTTEN

4 december 21:15  Op bezoek in Helmond bij Brandevoort heeft MVC nagelaten om in de eerste helft afstand te nemen van de thuisploeg. MVC begon fanatiek aan de wedstrijd en kreeg in de 4de minuut al een mogelijkheid om tot scoren te komen maar Nick Brouwers faalde in de afwerking Enkele minuten later was het Gidi Manders die de bal voor het binnenwerken had maar plaatste het leer aan de verkeerde kant van de doelpaal. MVC zorgde er wel voor dat Brandevoort niet in zijn spel kon komen en dicteerde de wedstrijd. Ook de doelman van de thuisploeg bleek een moeilijk op stakel te zijn voor het aanvallende MVC en hield met enkele knappe reddingen zijn team op de been. MVC bleef heer en meester maar ging tegen de verhouding met een 0-0 brilstand de rust in. Meteen na het eerste fluitsignaal voor de tweede helft was het weer MVC wat bijna toesloeg via Thijs van Mierlo maar ook nu weer bleek de Brandevoort goalie een moeilijk te nemen op stakel te zijn. Waar MVC op jacht was naar de openingstreffer viel het doelpunt aan de andere kant via Niek Kroezen die de 1-0 kon laten noteren. Al snel na dit doelpunt was het weer raak voor het thuisspelende Brandevoort door Stavos Pavlakis 2-0. Hierna bleek het verzet van MVC gebroken en bepaalde Jeroen Grootens met twee doelpunten voor een ietwat geflatteerd overwinning van 4-0.

152x gelezen

ROMMELIGE DERBY OP SPORTPARK DE SMAGT

27 november 22:30  De Boys uit Milheeze waren de gelukkige winnaar op bezoek bij MVC in de Mortel. Diep in de tweede helft was het Twan Nooijen die profiteerde van een blunder van MVC doelman Youp Spoormakers. Vanaf het eerste fluitsignaal was het een gelijk opgaand duel waarin weinig goed voetbal was te zien maar er wel strijd geleverd werd door beide teams. De eerste mogelijkheid was voor de boys maar die werd onschadelijk gemaakt door doelman Spoormakers. In de 12de minuut was het MVC dat via Thijs van Mierlo een voorsprong had kunnen nemen maar faalde in de afwerking. Het bleef rommelig en er werd veel onnodig balverlies geleden door beide teams. Voor MVC was het noodzaak om de eerste overwinning binnen te halen maar de tegenstander dacht hier anders over en probeerde dit met veel inzet te voorkomen. Na de pauze eenzelfde spelbeeld met een MVC wat ploeterde om wat kansen te creëren wat ook bijna lukte in de 50ste minuut toen Gidi Manders een teenlengte te kort kwam om de bal binnen te tikken. Ook Jort Slits stelde met een splijtende pass aanvoerder Dirk Figee in de gelegenheid om de score te openen maar zag zijn schot uiteen spatten op de vuisten van de Milheezer doelman. Aan de andere kant voorkwam doelman Spoormakers met een reflex een doelpunt voor de gasten. Toch moest de MVC goalie eenmaal de bal uit het net halen in de 72ste minuut toen Twan Nooijen met een uithaal Spoormakers verraste 0-1. MVC perste er nog een slotoffensief uit om er nog een verdient gelijkspel uit te slepen maar de Milheezer boys gingen er met de volle buit vandoor.

158x gelezen

Ga naar archief

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!