Facebook Toestaan Niet toestaan

Wedstrijdverslagen

MVC 1 GEDEGRADEERT NAAR DE 5e KLASSE

Gisteren, 22 april 11:15  Bij een overwinning had MVC de rode lantaarn kunnen overdragen aan het thuisspelende S.V.de Braak. Op het kunstgras in Helmond kon MVC geen moment indruk maken in dit duel en werd er verdient verloren. In de eerste 45 minuten zag het hier niet naar uit en kreeg de Mortel legio mogelijkheden om te scoren maar voorin miste men de scherpte om de bal binnen te werken. Bij de eerste beste aanval van de thuisploeg behoede MVC doelman Job van der Spek met een reflex een vroege achterstand. In de 10de minuut gaf Ronald Adriaans een voorzet naar Rik Verbakel maar deze faalde in de afwerking. Ook hierna bleef MVC goed meedoen maar moest toch capituleren na ruim een half uur toen een goed opgezette aanval bij de Braak werd omgezet in een doelpunt 1-0. Na de thee dacht iedere mee gekomen MVC supporter dat er een schepje boven op gedaan zou gaan worden bij de geel/zwarten maar men bleef onder het niveau waardoor de thuisploeg steeds meer in balbezit kon blijven en MVC hierbij weinig tegenover kon stellen. S.V.de Braak bleef de betere ploeg en bouwde zijn voorsprong uit naar 3-0 waarbij achterin bij MVC te laconiek werd ingegrepen. De laatste 20 minuten gooide MVC de frustraties van zich af waardoor er opnieuw mogelijkheden lagen om wat terug te doen. Thijs van Mierlo reageerde attent op een goed opgezette aanval en bepaalde de eindstand op 3-1. MVC kan in het resterende gedeelte van deze competitie degradatie niet meer ontlopen en zal het in het nieuwe seizoen in de 5de klasse weer moeten gaan proberen om het verlorene terug te winnen.

58x gelezen

WEDSTRIJD NA 11 MINUITEN GESPEELD

14 april 21:30  In de wedstrijd tussen MVC en de gasten uit Vlierden stond na 11 minuten de eindstand al op het scorebord. SPV dat MVC vanaf het beginsignaal vol onder druk zette kreeg al in de 4e minuut een strafschop tegen door een domme overtreding in het 16 metergebied maar Jop van der Spek wist deze te keren net als vorige week toen zijn vervanger Remco Migchels dat had gedaan, echter uit de daaruit voortgekomen hoekschop werd de bal knap binnen gewerkt door Loek van Duursen die de bal voorbij de 2e paal knap binnen schoot. Een paar minuten later liet Thijs van Mierlo vanaf eigen helft alle verdedigers van SPV zijn hielen zien werkte de bal voor bij de doelman 1-1. In de 11e minuut kreeg SPV zijn 2e hoekschop van de wedstrijd en was bijna een copy van de eerste alleen werd hij nu binnengetrapt door Brent Vulders. Wie dacht we zullen er een s goed voor gaan zitten want hier kunnen wel eens veel doelpunten gaan vallen kwam bedrogen uit verder dan wat afstandsschoten kwamen beide teams niet meer hierbij kwam MVC nog het dichtst bij een doelpunt maar de bal viel boven op de deklat. Leuk detail van de wedstrijd was dat voor het eerst de gebroeders Bram, Lars en Niels van den Biggelaar in de bassis stonden zij waren de 5e “triobrothers” die ooit samen in de basis van het vaandelteam van MVC stonden na de gebroeders van den Heuvel in de jaren ’70, de gebroeders van Bommel in de jaren ’80, de gebroeders van Oosterwijk in de jaren ’00 en de gebroeders Siebers in de jaren ’10.

86x gelezen

GEFLATTEERDE NEDERLAAG VOOR MVC

7 april 20:45  MVC wat op bezoek ging naar het Helmondse Rood Wit`62 had nogal wat personele problemen vanwege blessures. Op doel moest noodgedwongen Remco Migchels onder de lat plaats nemen vanwege afwezigheid van Job van der Spek en de geblesseerde Youp Spoormakers. Al heel snel werd de score geopend door de thuisploeg via Kevin van de Kerkhof die vrij kon uithalen vanaf de zestien meter en Remco Migchels het nakijken gaf 1-0. Na deze vroege tegenvaller bleef MVC goed meedoen en nam Thijs van Mierlo na een kwartier de gelijkmaker voor zijn rekening door enkele Rood wit verdedigers op het verkeerde been te zetten en alleen voor het vijandige doel de gelijkmaker binnen weten te werken 1-1. Nadat de doellat een achterstand voorkwam voor de Mortel was het in de 35ste minuut de mogelijkheid voor MVC om een voorsprong te nemen toen Lars van de Biggelaar alleenstaand voor de doelman verzuimde de bal binnen te werken. De thuisploeg bleef de bovenliggende partij en wist dit nog in de eerste helft om te zetten door nog tweemaal toe te slaan. Bij de 2-1 profiteerde Stephan van de Water optimaal door een fout van de MVC goalie af te straffen. Enkele minuten later was diezelfde speler weer trefzeker door wederom te scoren en de stand op 3-1 wist te brengen. In het tweede bedrijf was MVC niet bij machte om de achterstand te verkleinen, de thuisploeg domineerde en MVC kon hier weinig tegenover stellen. Rood Wit wist de stand nog op te tillen naar 6-1 en behaalde zo een verdiende overwinning.

83x gelezen

ONGELUKKIG VERLIES VOOR MVC

24 maart 20:00  Voor MVC dat de rode lantaren drager is moest het opnemen tegen ASV dat nog altijd mee strijd voor het kampioenschap. Zeker in de eerste helft waren de gasten de betere ploeg en kwam het al vroeg op voorsprong door een scrimmage voor het MVC doel waarin door MVC de bal wat ongelukkig in eigen doel werd gewerkt 0-1. Na deze wat ongelukkige achterstand bleven de gasten de betere ploeg en creëerden diverse mogelijkheden om MVC op een grotere achterstand te zetten. Omdat ASV slordig om ging met de kansen bleef MVC overeind en probeerde met lange ballen van achteruit gevaar te stichten voor het ASV doel maar leverde te weinig rendement op om het de ASV goalie moeilijk te maken. In de tweede helft gooide MVC wat meer strijd in de wedstrijd en drong het de gasten terug op eigen helft en er ook kansen waren om de stand gelijk te trekken. In de 60ste minuut claimde MVC een strafschop toen Thijs van Mierlo alleen op het ASV doel afging en werd afgestopt door doelman Marijn Verbakel. De leidsman oordeelde dat er niets onreglementairs gebeurd was en liet de vrije trap aan de gasten. MVC bleef de aanval zoeken om de gelijkmaker te forceren en slaagde hier bijna in toen Pepijn Spoormakers Thijs van Mierlo in staat stelde om tot scoren te komen maar faalde oog in oog met de ASV keeper. Na een lange blessure stop mocht Tommy Geene de laatste 20 minuten als invaller mee doen en speelde zodoende zijn 350ste wedstrijd in het vaandelteam. ASV trok uiteindelijk de overwinning iet wat gelukkig over de eindstreep toen Bram Bekkers aan alle illusies van MVC een einde maakte door de 0-2 te scoren.

121x gelezen

GELIJK SPEL VOOR MVC

17 maart 21:00  MVC dat nog met een kwartier op de klok een riante voorsprong had van 1-3 heeft dit niet over de eindstreep kunnen trekken. Vanaf het eerste fluitsignaal was de thuisploeg de betere maar was de eerste scoringskans voor de mannen uit de Mortel toen Stan van Hoof de bal voor het Mifano doel bracht en Rik Verbakel de scherpte miste om deze mogelijkheid om te zetten tot een doelpunt. Mifano bleef domineren maar achterin bij MVC gaf men geen krimp en sluitpost Job van der Spek kende weinig problemen en bleek een moeilijk te nemen obstakel voor de thuisploeg. Op slag van rust kwam MVC goed weg doordat Nordin de Kort een riante mogelijkheid liet liggen om met een voorsprong de rust in te gaan. In het tweede bedrijf werd MVC wat brutaler en werd het ook aanvallender beter waardoor het ook meer op de helft van de tegenstander verscheen. Bij een van die aanvallen werd Lars van den Biggelaar in de 53ste minuut onderuit gehaald binnen het strafschop gebied en mocht aanvoerder Dirk Figee vanaf de stip zijn team op voorsprong brengen 0-1. De thuisploeg was het even kwijt want opnieuw waren het de geel/zwarten die het net wisten te vinden door Thijs van Mierlo die laconiek uit verdedigen bij Mifano afstrafte 0-2. Door enkele wissels in te brengen probeerde de thuisploeg het initiatief weer te nemen wat ook lukte. MVC zakte wat in waardoor het steeds drukker werd voor het MVC doel en men af en toe met moeite overeind bleef. Doelpunten konden dan ook niet uitblijven, Luc Swinkels bracht de spanning terug tot 1-2. Mifano ging jagen naar de gelijkmaker en gooide achterin alles open waarvan Luuk Goossens kon profiteren en de stand op 1-3 kon brengen. Wie dacht dat MVC de voorsprong kon vast houden tot het laatste fluitsignaal kwam bedrogen uit want Mifano wilde zich niet gewonnen geven en kwam in de hectische slotfase nog tweemaal tot scoren 3-3 waardoor beide teams zich tevreden moesten stellen met een punten deling.

123x gelezen

MVC KANSLOOS TEGEN S.V. BRANDEVOORT

3 maart 20:00  Als MVC dacht dat het punten zou kunnen behalen thuis tegen Brandevoort kwam het bedrogen uit want de bezoekers bleken een maatje te groot voor de Mortelnaren. Vanaf het eerste fluitsignaal dicteerde de gasten en was het wachten op de openingstreffer die er pas na 20 minuten kwam. Een aanval opgezet door de Helmonders op eigen helft werd bekroond met een doelpunt door Stavros Pavlakis 0-1. Diezelfde speler wist enkele minuten later het net weer te vinden toen er werd gescoord uit een hoekschop 0-2. MVC kon hier weinig tegenover stellen er zat geen overtuiging in de ploeg van Han van Rosmalen en opbouwend stelde het teleur. Toch wist MVC de spanning terug brengen toen uit een van de spaarzame aanvallen van de thuisploeg in het strafschopgebied van de tegenstander hands werd gemaakt. Dirk Figee mocht aanleggen vanaf de stip en schoot beheerst binnen 1-2 wat tevens de ruststand was. Wie dacht dat MVC in het tweede bedrijf er een tandje bij zou schakelen om de achterstand weg te werken kwam bedrogen uit want opnieuw bleek Brandevoort de betere. Met goed combinatie voetbal en snelle aanvallen bleef men onrust stoken richting het MVC doel waar doelman Job van der Spek het steeds moeilijker kreeg om zijn doel verder schoon te houden. Brandevoort bleef jagen naar een beter resultaat en slaagde daar in via Mike van Bragt die binnen een kwartier de wedstrijd definitief besliste met een puntgave hattrick 1-5 en er zo voor zorgde dat de punten verdiend mee gingen naar Helmond

186x gelezen

ASV `33 BLIJFT MVC DE BAAS EN BEHAALD PERIODE TITEL

18 februari 21:45  MVC had nog een wedstrijd in te halen uit bij ASV `33 in Aarle Rixtel waarin er voor de thuisploeg een periode titel op het spel stond maar dan moest er wel gewonnen worden. MVC begon heel opportunistisch aan het duel en namen in de achtste minuut de leiding op een spekglad veld waar goed voetbal nauwelijks mogelijk was. Uit een vrije trap die genomen werd door Dirk Figee verraste Rik Verbakel de ASV doelman door het leer met een achterwaartse kopbal binnen te werken 0-1. Na deze openingstreffer bleef MVC loeren op een counter en probeerden met lange ballen Thijs van Mierlo in stelling te brengen maar strandde steeds op een stug verdedigend ASV. De thuisploeg nam het initiatief en bouwde aanval na aanval op richting het MVC doel waar men soms met kunst en vliegwerk de tegenstander van het scoren kon afhouden. De eerste mogelijkheid om de stand gelijk te trekken kreeg Jeffrey Ket maar zag zijn kopbal onschadelijk gemaakt worden door MVC goalie Jop van der Spek. In de 40ste minuut zorgde ASV met een goed uitgespeelde aanval dat de stand gelijk getrokken werd door Tim Verbakel 1-1. Na de thee pauze domineerde ASV en speelde het spel zich meestal af op de MVC helft waar men achterin maar niet wilde capituleren. ASV had een vrije trap nodig om een voorsprong te nemen in dit duel. Bart Vermeulen mocht vanaf 20 meter van het MVC doel aanleggen en wist met een perfecte trap de MVC doelman te verrassen 2-1. In de slotfase van deze sportieve wedstrijd was het de thuisploeg wat nog eenmaal tot scoren kon komen. Jeffrey Ket bepaalde de eindstand op 3-1 waardoor de periode titel terecht werd binnen gehaald door ASV `33. PROFICIAT..

154x gelezen

GROTE NEDERLAAG VOOR MVC

4 februari 21:00  MVC heeft een slechte start gemaakt in zijn eerste wedstrijd na de lange winterpauze. Een wedstijd die gespeeld werd op het kunstgras bij sportpark de Renkant in Lierop waar de mannen uit Lierop beter uit de voeten konden dan MVC. Vanaf het eerste fluitsignaal was het MVC dat achter de feiten aanliep en een moeilijke middag tegemoet zou gaan lopen. De eerste 25 minuten konden de mannen van trainer Han van Rosmalen de aanvalsdriften van de tegenstander nog opvangen, en was MVC dan in balbezit werd er al weer snel balverlies geleden bij de Mortelnaren. Lierop wist hiervan optimaal te profiteren maar hadden wel een strafschop nodig om de score te openen. Hidde Maas mocht vanaf de stip aanleggen maar zag zijn inzet gestopt door MVC goalie Jop van der Spek die alsnog verslagen werd toen diezelfde speler in de rebound wel het net wist te vinden 0-1. Al snel na de openingstreffer liep Lierop verder uit naar 0-2 door Kevin Geerts die in buitenspel positie mocht scoren en het terechte vlagsignaal van de MVC grensrechter door de overigens goed fluitende scheidsrechter werd weg gewuifd. MVC kwam totaal niet in de wedstrijd en konden niet voorkomen dat Lierop naar hartenlust kon aanvallen waarvan men nog voor de rust wist te profiteren door Tijn van Nuenen die de stand op 0-3 bracht. MVC bleef achter de feiten aanlopen en opbouwend bleef men flink onder de maat wat ook in het tweede bedrijf gebeurde. MVC kon geen vuist maken en werd regelmatig over alle linies afgetroefd door de tegenstander. Bart Sijbers mocht de 0-4 laten noteren, Nadat in de 68ste minuut Ronald Adriaans de bal van de doellijn haalde en zo de 0-5 voorkwam was het slechts uitstel want opnieuw wist Sijbers te profiteren van de wanordelijkheden bij de Mortelse ploeg en scoorde de 0-5 binnen. Met nog twee doelpunten van Sjoerd van Heugten bleek Lierop vanmiddag een maatje te groot en verloor MVC verdient met 0-7.