MVC MOET LAAT BUIGEN VOOR KOPLOPER WODAN

29 april 2018 21:30

Frank van den Heuvel

Het had er alle schijn van dat MVC voor een verrassing zou gaan zorgen door de punten te gaan delen met koploper Wodan. In de slotfase moest MVC alsnog buigen voor de Eindhovense gasten.

Al heel vroeg in de wedstrijd namen de geel/zwarten een voorsprong toen Bart Siebers een zuivere pass afleverde naar de mee opgekomen Kevin Verheijen die op snelheid zijn tegenstander er uit liep en wist te scoren 1-0. Na dit vroege doelpunt schakelde de gasten een tandje bij en had de MVC defensie moeite om overeind te blijven. In de 12de minuut werd een onoplettendheid achterin bij MVC bijna afgestraft door Wodan maar voorkwam sluitpost Johnny Smits erger. In deze fase was echter de beste kans weer voor de thuisploeg toen de mee opgekomen rechtsachter Ferdy Baltussen de bal voor het Wodan doel plaatste en Siebers maar net over kopte. De bezoekers namen weer het initiatief en voerde de druk op richting het MVC doel door met lange ballen hun voorwaartsen te bedienen. Uit het niets haalde Niels Reijnders hard uit en bracht in de 20ste minuut de stand weer gelijk 1-1. Wodan bleef domineren en kreeg ook mogelijk heden om nog voor rust een voorsprong te nemen. MVC verdediger Dirk van Etten haalde de bal van de lijn en moest doelman Smits handelend optreden bij schoten vanuit de tweede lijn. Na de pauze eenzelfde spelbeeld met een sterker Wodan en MVC wat loerde om een counter succesvol af te ronden. In de 56ste minuut kreeg Wodan spits Arjan Antonis een dot van een kans maar stuitte opnieuw op doelman Johnny Smits. MVC leek zich neer te leggen bij een punten deling maar moest alsnog de overwinning aan de bezoekers laten. In de laatste minuten kwam invaller Arne Hoekstra  in balbezit en met een knappe actie wist hij alsnog de bal binnen te werken en bezorgde zo dat de koploper geen averij opliep in de Mortel 1-2.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!