Facebook Toestaan Niet toestaan

MVC KOMT TE KORT IN EN TEGEN MILHEEZER BOYS

24 april 2023 10:00

Frank van den Heuvel

Weer is het MVC niet gelukt om de eerste overwinning binnen te halen uit bij de Milheezer boys. Opnieuw bleek de tegenstander de betere ploeg en bleef zowat de gehele wedstrijd de meerdere van het bezoekende MVC. Het eerste gevaar kwam al in de 6de minuut van de thuisploeg maar de Mortelse sluitpost Youp Spoormakers greep kordaat in. Na ruim een kwartier leek MVC wat onder de druk van de tegenstander uit te komen door een serieuze aanval over rechts opgezet door Thijs van Mierlo die een voorzet op maat gaf naar Ronald Adriaans maar zijn kopbal miste de kracht om het de Milheezer doelman moeilijk te maken. Het initiatief bleef bij de thuisploeg en zorgde na een half uur bijna voor de openingstreffer maar de Mortelse doellat voorkwam erger. Het bleef een gezapig partijtje aan beide kanten waar ook de boys het betere spel voor de thee niet om konden zetten in doelpunten. Na de pauze eenzelfde spelbeeld met een beter spelend Milheezer boys en een MVC wat maar geen vuist kon maken en moeite bleef houden om de bal in de ploeg te houden. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van MVC waar Milheeze probeerde om met lange ballen wat te forceren waar opnieuw de doellat een achterstand voorkwam bij MVC in de 52ste minuut. Toch zouden twee vrije trappen bepalend worden voor de eindstand van deze gemeentelijke derby. Met nog een half uur op de klok werd een vrije trap vanaf ongeveer 40 meter rechtstreeks in het Mortelse doel geplaatst wat de 1-0 opleverde. In de 76ste minuut eenzelfde situatie en weer werd een vrije schop van ver rechtstreeks omgezet tot een doelpunt 2-0 wat ook meteen de eindstand was van deze eenzijdige wedstrijd.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!