Facebook Toestaan Niet toestaan

MVC WEET TE WINNEN UIT BIJ S.V. BRANDEVOORT

8 oktober 2023 21:30

Frank van den Heuvel

Eindelijk is het MVC gelukt om de punten mee te nemen op bezoek bij het Helmondse s.v. Brandevoort. Uit het niets kwam MVC al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een doelpunt van Dirk Figee die alle ruimte kreeg om uit te halen 0-1. Even leek het er op dat de mannen uit de Mortel gingen domineren maar dit was van korte duur want geleidelijk aan nam de thuisploeg het initiatief en golfde aanval na aanval richting het Mortelse doel waar MVC doelman Jop van der Spek een moeilijk te nemen obstakel bleek te zijn voor Brandevoort. Na bijna een half uur kwamen de Helmonders dan toch verdient op gelijke hoogte door een goed opgezette aanval die binnen werd gewerkt door Gijs Zoetmulder 1-1. Brandevoort bleef jagen naar een voorsprong en MVC probeerde counterend wat teug te doen maar gescoord werd er in het eerste bedrijf niet meer. Enkele minuten na het fluitsignaal voor de tweede helft kreeg MVC een vrije trapte nemen vanaf 20 meter van het vijandelijke doel en Dirk Figee deze op formidabele wijze binnen schoot 1-2. Brandevoort voerde de druk op maar achterin bij MVC stond men verdedigend zijn mannetje en gaven weinig kansen weg en was het Mortel doelman Jop van der Spek die alles uit zijn doel ranselde. Het werd zelfs nog erger voor de thuisploeg toen Stan van Hoof uit een aanval de bal knap kon aannemen en de stand naar 1-3 tilde. Met nog ruim een kwartier te gaan werd Thijs van Mierlo diep gestuurd maar werd afgestopt door de Brandevoort doelman door buiten zijn gebied de bal met zijn hand weg te werkten wat hem op een rode kaart kwam te staan. De man meer situatie leverde voor MVC geen doelpunten meer op en bleef de eindstand van 1-3 op het score bord. Gevraagd aan Jop van der Spek hoe hij de wedstrijd had beleefd antwoorde deze dat MVC in de eerste helft te slordig speelde en zichzelf soms op het middenveld in de problemen bracht, maar in de tweede helft pakte wij het goed op waarbij de tegenstander meer moeite kreeg om de bal in het team te houden en wij meer ruimte kregen waardoor de overwinning niet eens onverdiend is. Ook voor trainer Han van Rosmalen betekende dit zijn eerste competitie zege met MVC.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!