Facebook Toestaan Niet toestaan

GEFLATTEERDE NEDERLAAG VOOR MVC

7 april 2024 20:45

Frank van den Heuvel

MVC wat op bezoek ging naar het Helmondse Rood Wit`62 had nogal wat personele problemen vanwege blessures. Op doel moest noodgedwongen Remco Migchels onder de lat plaats nemen vanwege afwezigheid van Job van der Spek en de geblesseerde Youp Spoormakers. Al heel snel werd de score geopend door de thuisploeg via Kevin van de Kerkhof die vrij kon uithalen vanaf de zestien meter en Remco Migchels het nakijken gaf 1-0. Na deze vroege tegenvaller bleef MVC goed meedoen en nam Thijs van Mierlo na een kwartier de gelijkmaker voor zijn rekening door enkele Rood wit verdedigers op het verkeerde been te zetten en alleen voor het vijandige doel de gelijkmaker binnen weten te werken 1-1. Nadat de doellat een achterstand voorkwam voor de Mortel was het in de 35ste minuut de mogelijkheid voor MVC om een voorsprong te nemen toen Lars van de Biggelaar alleenstaand voor de doelman verzuimde de bal binnen te werken. De thuisploeg bleef de bovenliggende partij en wist dit nog in de eerste helft om te zetten door nog tweemaal toe te slaan. Bij de 2-1 profiteerde Stephan van de Water optimaal door een fout van de MVC goalie af te straffen. Enkele minuten later was diezelfde speler weer trefzeker door wederom te scoren en de stand op 3-1 wist te brengen. In het tweede bedrijf was MVC niet bij machte om de achterstand te verkleinen, de thuisploeg domineerde en MVC kon hier weinig tegenover stellen. Rood Wit wist de stand nog op te tillen naar 6-1 en behaalde zo een verdiende overwinning.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!