Facebook Toestaan Niet toestaan

WEER LAAT MVC ONNODIG PUNTEN LIGGEN

28 november 2021 19:45

Frank van den Heuvel

Opnieuw heeft MVC punten laten liggen in de thuiswedstrijd tegen FC Uden. De openingsfase was voor de thuisploeg waarin de bezoekers overlopen werden en het wachten was op het eerste doelpunt. In de 7de minuut werd Thijs van Mierlo door het geven van een diepe bal richting het vijandige doel gestuurd en had alleen de Uden doelman nog voor zich maar schoof het leer naast het doel. Toch kon van Mierlo de score openen toen na een actie van Rick Verbakel Van Mierlo de bal binnen werkte 1-0. Enkele minuten later mocht aanvoerder Dirk Figee aanleggen voor een vrije trap vanaf de 16 meter lijn maar trof de doellat. Eigenaardig genoeg zakte het spel niveau van MVC hierna wat weg wat FC Uden de mogelijkheid bood om wat terug te doen, gelukkig voorkwam doelman Youp Spoormakers met enkele fraaie reddingen een tegentreffer. Op het half uur nam de thuisploeg weer het initiatief en drukte dit ook uit in een doelpunt door opnieuw Thijs van Mierlo die de 2-0 op het score bord kon laten noteren. Tegen de verhouding in kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd na een wel heel gemakkelijk gegeven strafschop na een correcte Sliding van Nick Brouwers waarin de leidsman van een wel heel verre afstand floot en de bal op de stip legde, het cadeautje werd dankbaar verzilverd en bracht de stand op 2-1. Na de pauze wilde MVC snel orde op zaken stellen maar verdedigend liet men af en toe wat steken vallen wat er voor zorgde dat FC Uden op gelijke hoogte kon komen toen men uit een hoekschop raak kopte 2-2. De gasten roken dat er meer te halen was deze middag op sportpark de Smagt en zorgde ervoor dat het een gelijke strijd werd met over en weer kansen. Gelukkig zorgde in de 56ste minuut Thijs van Mierlo opnieuw voor Mortelse vreugde door zijn derde van de middag te scoren en zo zijn hattrick voltooide 3-2. FC Uden bleef strijden voor een beter resultaat en kwam dan ook in de slotfase op gelijke hoogte maar had daar wel een foutje van de MVC doelman voor nodig die de gladde bal na een lage schuiver onder zich doorliet glippen en er voor zorgde dat de punten gedeeld werden 3-3.