Facebook Toestaan Niet toestaan

GELIJK SPEL VOOR MVC

17 maart 2024 21:00

Frank van den Heuvel

MVC dat nog met een kwartier op de klok een riante voorsprong had van 1-3 heeft dit niet over de eindstreep kunnen trekken. Vanaf het eerste fluitsignaal was de thuisploeg de betere maar was de eerste scoringskans voor de mannen uit de Mortel toen Stan van Hoof de bal voor het Mifano doel bracht en Rik Verbakel de scherpte miste om deze mogelijkheid om te zetten tot een doelpunt. Mifano bleef domineren maar achterin bij MVC gaf men geen krimp en sluitpost Job van der Spek kende weinig problemen en bleek een moeilijk te nemen obstakel voor de thuisploeg. Op slag van rust kwam MVC goed weg doordat Nordin de Kort een riante mogelijkheid liet liggen om met een voorsprong de rust in te gaan. In het tweede bedrijf werd MVC wat brutaler en werd het ook aanvallender beter waardoor het ook meer op de helft van de tegenstander verscheen. Bij een van die aanvallen werd Lars van den Biggelaar in de 53ste minuut onderuit gehaald binnen het strafschop gebied en mocht aanvoerder Dirk Figee vanaf de stip zijn team op voorsprong brengen 0-1. De thuisploeg was het even kwijt want opnieuw waren het de geel/zwarten die het net wisten te vinden door Thijs van Mierlo die laconiek uit verdedigen bij Mifano afstrafte 0-2. Door enkele wissels in te brengen probeerde de thuisploeg het initiatief weer te nemen wat ook lukte. MVC zakte wat in waardoor het steeds drukker werd voor het MVC doel en men af en toe met moeite overeind bleef. Doelpunten konden dan ook niet uitblijven, Luc Swinkels bracht de spanning terug tot 1-2. Mifano ging jagen naar de gelijkmaker en gooide achterin alles open waarvan Luuk Goossens kon profiteren en de stand op 1-3 kon brengen. Wie dacht dat MVC de voorsprong kon vast houden tot het laatste fluitsignaal kwam bedrogen uit want Mifano wilde zich niet gewonnen geven en kwam in de hectische slotfase nog tweemaal tot scoren 3-3 waardoor beide teams zich tevreden moesten stellen met een punten deling.