Facebook Toestaan Niet toestaan

ONGELUKKIG VERLIES VOOR MVC

24 maart 2024 20:00

Frank van den Heuvel

Voor MVC dat de rode lantaren drager is moest het opnemen tegen ASV dat nog altijd mee strijd voor het kampioenschap. Zeker in de eerste helft waren de gasten de betere ploeg en kwam het al vroeg op voorsprong door een scrimmage voor het MVC doel waarin door MVC de bal wat ongelukkig in eigen doel werd gewerkt 0-1. Na deze wat ongelukkige achterstand bleven de gasten de betere ploeg en creƫerden diverse mogelijkheden om MVC op een grotere achterstand te zetten. Omdat ASV slordig om ging met de kansen bleef MVC overeind en probeerde met lange ballen van achteruit gevaar te stichten voor het ASV doel maar leverde te weinig rendement op om het de ASV goalie moeilijk te maken. In de tweede helft gooide MVC wat meer strijd in de wedstrijd en drong het de gasten terug op eigen helft en er ook kansen waren om de stand gelijk te trekken. In de 60ste minuut claimde MVC een strafschop toen Thijs van Mierlo alleen op het ASV doel afging en werd afgestopt door doelman Marijn Verbakel. De leidsman oordeelde dat er niets onreglementairs gebeurd was en liet de vrije trap aan de gasten. MVC bleef de aanval zoeken om de gelijkmaker te forceren en slaagde hier bijna in toen Pepijn Spoormakers Thijs van Mierlo in staat stelde om tot scoren te komen maar faalde oog in oog met de ASV keeper. Na een lange blessure stop mocht Tommy Geene de laatste 20 minuten als invaller mee doen en speelde zodoende zijn 350ste wedstrijd in het vaandelteam. ASV trok uiteindelijk de overwinning iet wat gelukkig over de eindstreep toen Bram Bekkers aan alle illusies van MVC een einde maakte door de 0-2 te scoren.