Facebook Toestaan Niet toestaan

MVC 1 GEDEGRADEERT NAAR DE 5e KLASSE

22 april 2024 11:15

Frank van den Heuvel

Bij een overwinning had MVC de rode lantaarn kunnen overdragen aan het thuisspelende S.V.de Braak. Op het kunstgras in Helmond kon MVC geen moment indruk maken in dit duel en werd er verdient verloren. In de eerste 45 minuten zag het hier niet naar uit en kreeg de Mortel legio mogelijkheden om te scoren maar voorin miste men de scherpte om de bal binnen te werken. Bij de eerste beste aanval van de thuisploeg behoede MVC doelman Job van der Spek met een reflex een vroege achterstand. In de 10de minuut gaf Ronald Adriaans een voorzet naar Rik Verbakel maar deze faalde in de afwerking. Ook hierna bleef MVC goed meedoen maar moest toch capituleren na ruim een half uur toen een goed opgezette aanval bij de Braak werd omgezet in een doelpunt 1-0. Na de thee dacht iedere mee gekomen MVC supporter dat er een schepje boven op gedaan zou gaan worden bij de geel/zwarten maar men bleef onder het niveau waardoor de thuisploeg steeds meer in balbezit kon blijven en MVC hierbij weinig tegenover kon stellen. S.V.de Braak bleef de betere ploeg en bouwde zijn voorsprong uit naar 3-0 waarbij achterin bij MVC te laconiek werd ingegrepen. De laatste 20 minuten gooide MVC de frustraties van zich af waardoor er opnieuw mogelijkheden lagen om wat terug te doen. Thijs van Mierlo reageerde attent op een goed opgezette aanval en bepaalde de eindstand op 3-1. MVC kan in het resterende gedeelte van deze competitie degradatie niet meer ontlopen en zal het in het nieuwe seizoen in de 5de klasse weer moeten gaan proberen om het verlorene terug te winnen.