Facebook Toestaan Niet toestaan

MVC KANSLOOS TEGEN S.V. BRANDEVOORT

3 maart 2024 20:00

Frank van den Heuvel

Als MVC dacht dat het punten zou kunnen behalen thuis tegen Brandevoort kwam het bedrogen uit want de bezoekers bleken een maatje te groot voor de Mortelnaren. Vanaf het eerste fluitsignaal dicteerde de gasten en was het wachten op de openingstreffer die er pas na 20 minuten kwam. Een aanval opgezet door de Helmonders op eigen helft werd bekroond met een doelpunt door Stavros Pavlakis 0-1. Diezelfde speler wist enkele minuten later het net weer te vinden toen er werd gescoord uit een hoekschop 0-2. MVC kon hier weinig tegenover stellen er zat geen overtuiging in de ploeg van Han van Rosmalen en opbouwend stelde het teleur. Toch wist MVC de spanning terug brengen toen uit een van de spaarzame aanvallen van de thuisploeg in het strafschopgebied van de tegenstander hands werd gemaakt. Dirk Figee mocht aanleggen vanaf de stip en schoot beheerst binnen 1-2 wat tevens de ruststand was. Wie dacht dat MVC in het tweede bedrijf er een tandje bij zou schakelen om de achterstand weg te werken kwam bedrogen uit want opnieuw bleek Brandevoort de betere. Met goed combinatie voetbal en snelle aanvallen bleef men onrust stoken richting het MVC doel waar doelman Job van der Spek het steeds moeilijker kreeg om zijn doel verder schoon te houden. Brandevoort bleef jagen naar een beter resultaat en slaagde daar in via Mike van Bragt die binnen een kwartier de wedstrijd definitief besliste met een puntgave hattrick 1-5 en er zo voor zorgde dat de punten verdiend mee gingen naar Helmond