Facebook Toestaan Niet toestaan

MVC BLIJFT GOED PRESTEREN

25 april 2022 9:30

Frank van den Heuvel

MVC heeft geen steken laten vallen in de uitwedstrijd bij VCO `t Oventje in Zeeland. Immers men had nog wat goed te maken tegen deze tegenstander want in de thuiswedstrijd werd men op een verrassende nederlaag getrakteerd. MVC was gewaarschuwd en wilde vanmiddag met een beter resultaat huiswaarts keren. De hele wedstrijd hadden de Mortelnaren het betere van het spel en namen dan ook in het eerste bedrijf een verdiende voorsprong. VCO kon hier weinig tegenover stellen en probeerde met lange ballen van achteruit wat te forceren. MVC speelde zijn spel zoals men het de laatste weken van hun gewend zijn. De eerste gevaarlijke actie was er na een kwartier toen Kevin Verheijen vrij stond voor de VCO goalie maar zijn inzet gestopt zag worden. Ook een hard schot na een half uur van Stan van Hoof ging maar rakelings over de kruising. Doelpunten konden niet uitblijven maar men moest toch nog wachter tot de 40ste minuut toen MVC de 0-1 kon laten noteren door Stan van Hoof die na goed voorbereidend werk van Thijs van Mierlo de bal kon binnenwerken. Op slag van rust was het opnieuw van Hoof die tussen twee VCO verdedigers kon uithalen en de score opvoerde naar een verdiende 0-2 voorsprong. Al heel snel in de tweede helft was het opnieuw raak door Thijs van Mierlo die op aangeven van Nick Brouwers de stand bepaalde op 0-3. In plaats van verder uit te lopen naar nog meer doelpunten liet MVC de teugels wat vieren en zakte het spel naar een bedenkelijk niveau. De thuisploeg wist en kon hiervan niet profiteren want MVC bleef de baas in dit eenzijdig duel. De wedstrijd bleek al in een vroeg stadium beslist te zijn en de 0-3 voorsprong kwam dan ook geen enkel moment in gevaar.