Facebook Toestaan Niet toestaan

MVC KOMT TE KORT TEGEN FC DE BRAAK

26 september 2022 18:15

Frank van den Heuvel

MVC is het seizoen begonnen met een fikse nederlaag tegen het bezoekende FC de Braak uit Helmond. De openingsfase was voor de thuisploeg maar verzuimde dit om te zetten in doelpunten. Eerst was het Kevin Verheijen die de bal hoog over het Helmondse doel joeg en enkele minuten later kreeg Thijs van Mierlo de mogelijkheid om de score te openen maar ook nu werd een goede scoringskans niet benut. Na een kwartier kwamen de Helmonders uit het niets op voorsprong door Zohir Elmaach die een fout achterin bij MVC afstrafte 0-1. Na dit doelpunt dicteerde de bezoekers de wedstrijd en kreeg MVC steeds minder vat op het aanvallende de Braak. Achterin waar Nick Brouwers en Luuk Goossens node gemist werden kreeg men maar geen grip op de wedstrijd waardoor de Braak gemakkelijk de stand nog voor rust kon uitbouwen naar 0-2 door opnieuw Zohir El maach. Na de pauze eenzelfde spelbeeld waarin de gasten moeilijk van de bal waren te krijgen en MVC probeerde met lange ballen iets te forceren. En als de bal goed viel voorin bij MVC was het Sam Heesakkers die dan te weinig steun ondervond van zijn medespelers en alleenstaand ook geen potten kon breken. Uiteindelijk werd MVC op een nog grotere achterstand gezet door Emre Bars die de 0-3 liet noteren en in de slotfase bepaalde Tim van der Heijden de eindstand op 0-4. Voor trainer Han van Roosmalen de moeilijke taak om MVC weer op het goede spoor te krijgen want volgende week wacht alweer de volgende klus uit naar HVV in Helmond.