Facebook Toestaan Niet toestaan

MVC KRIJGT TE WEINIG IN DE DERBY MET BAVOS

13 november 2022 22:00

Frank van den Heuvel

In een sportief onderliggend duel tussen de buren MVC en het Bakelse Bavos moest de thuisploeg genoegen nemen met een gelijk spel. Enkele discutabele beslissingen van de overigens goed fluitende scheidsrechter voorkwam dat de punten verdient in de Mortel bleven. MVC kreeg al in de eerste minuut een kans via Kevin Verheijen maar was te gehaast in de afwerking en schoot voorlangs. Het was een gelijk opgaand duel waarin de bezoekers in de 21ste minuut enigszins verrassend op voorsprong kwamen via Bjorn Kant die diep werd gestuurd en doelman Youp Spoormakers verraste 0-1. Met veel balbezit bij de Mortel bleef men druk zetten op het Bavos doel maar verder dan het 16 meter gebied liet men het niet komen achterin bij de gasten. Toch moest men voor de pauze eenmaal capituleren bij Bavos toen Thijs van Mierlo een aanval opzette en Nick Brouwers in staat stelde om de stand verdient op gelijke hoogte te brengen 1-1. Meteen na de hervatting werd de doorgebroken Sam Heesakkers onderuit gehaald binnen het strafschopgebied maar de leidsman oordeelde anders en liet doorspelen dit tot frustratie bij het MVC legioen. Ook een zuiver doelpunt van Kevin Verheijen werd wegens vermeend buitenspel geannuleerd. In de 60ste minuut namen de gasten een voorsprong door opnieuw Bjorn Kant die uit een hoekschop alle vrijheid kreeg om binnen te koppen 1-2. Bij MVC werden de mouwen opgestroopt want men voelde dat hier weleens de eerst overwinning behaald zou kunnen worden. In de 82ste minuut kreeg men loon naar werken toen de mee opgekomen Erik van Mierlo uit een hoekschop de dik verdiende gelijkmaker binnen kopte en de stand weer in evenwicht bracht 2-2. In de slotfase voorkwam de scheidrechter met zijn beslissing dat MVC via Brouwers met een verdiende overwinning aan de haal kon gaan toen de Bavos goalie de bal losliet maar opnieuw werd dit doelpunt geannuleerd.