Facebook Toestaan Niet toestaan

ROMMELIGE DERBY OP SPORTPARK DE SMAGT

27 november 2022 22:30

Frank van den Heuvel

De Boys uit Milheeze waren de gelukkige winnaar op bezoek bij MVC in de Mortel. Diep in de tweede helft was het Twan Nooijen die profiteerde van een blunder van MVC doelman Youp Spoormakers. Vanaf het eerste fluitsignaal was het een gelijk opgaand duel waarin weinig goed voetbal was te zien maar er wel strijd geleverd werd door beide teams. De eerste mogelijkheid was voor de boys maar die werd onschadelijk gemaakt door doelman Spoormakers. In de 12de minuut was het MVC dat via Thijs van Mierlo een voorsprong had kunnen nemen maar faalde in de afwerking. Het bleef rommelig en er werd veel onnodig balverlies geleden door beide teams. Voor MVC was het noodzaak om de eerste overwinning binnen te halen maar de tegenstander dacht hier anders over en probeerde dit met veel inzet te voorkomen. Na de pauze eenzelfde spelbeeld met een MVC wat ploeterde om wat kansen te creƫren wat ook bijna lukte in de 50ste minuut toen Gidi Manders een teenlengte te kort kwam om de bal binnen te tikken. Ook Jort Slits stelde met een splijtende pass aanvoerder Dirk Figee in de gelegenheid om de score te openen maar zag zijn schot uiteen spatten op de vuisten van de Milheezer doelman. Aan de andere kant voorkwam doelman Spoormakers met een reflex een doelpunt voor de gasten. Toch moest de MVC goalie eenmaal de bal uit het net halen in de 72ste minuut toen Twan Nooijen met een uithaal Spoormakers verraste 0-1. MVC perste er nog een slotoffensief uit om er nog een verdient gelijkspel uit te slepen maar de Milheezer boys gingen er met de volle buit vandoor.