Facebook Toestaan Niet toestaan

MVC KRIJGT TE WEINIG

11 december 2022 19:45

Frank van den Heuvel

Op bezoek bij het Helmondse Rood Wit `62 is MVC strijdend ten onder gegaan waar een puntendeling een betere verhouding was geweest gezien zeker een betere tweede helft van MVC. De Helmonders begonnen sterk aan de wedstrijd en zette vanaf het eerste fluitsignaal druk op de helft van MVC wat moeite had om hier onderuit te komen. Jammer was het dat een eigen ongelukkig doelpunt door Ronald Adriaans in de 20ste minuut Rood Wit in het zadel hielp om op voorsprong te komen 1-0. Al heel snel na deze domper had MVC op gelijke hoogte kunnen komen door Thijs van Mierlo maar alleen staand voor de Rood Wit doelman werd deze kans gemist. De Mannen van trainer Han van Rosmalen die zijn contract met een jaar verlengde bleven goed tegenstand bieden maar verder dan een reeks hoekschoppen liet men het bij de thuisploeg niet komen. Op het half uur kwam Rood Wit zelfs nog op een 2-0 voorsprong toen rechtsachter Ronald Adriaans op het verkeerde been werd gezet door de rechtsbuiten van Rood Wit en Roel Merkx in staat stelde om de score te verhogen. In de 32ste minuut was het wederom van Mierlo die op snelheid zijn tegenstander het nakijken gaf maar opnieuw wist hij oog in oog met de Rood Wit goalie niet te scoren. Toch zou MVC nog voor de thee de spanning terug brengen toen het Thijs van Mierlo wel lukte om een assist van Nick Brouwers te verzilveren 2-1. Diezelfde Brouwers had de stand nog in evenwicht kunnen brengen toen een vlagsignaal van de thuisploeg door de leidsman werd weggewuifd maar zijn inzet werd nog voor de doellijn weggehaald. Ook in de tweede helft bleef MVC strijden voor een beter resultaat en was er hoop en geloof dat hier weleens de eerste overwinning behaald zou kunnen worden in deze laatste wedstrijd voor de winter pauze. Bij enkele uitvallen van de Helmonders was het Youp Spoormakers die niet te kloppen was en zijn doel verder schoon hield. MVC bleef zoeken naar de verdiende gelijkmaker die er maar niet wilde komen. Ook niet toen diep in blessure tijd de doellat de 2-2 voorkwam toen uit een vrije trap Sam Heesakkers de bal op de kruising kopte. Op 22 januari zal het programma vervolgd worden met een thuiswedstrijd tegen ASV`33.