Facebook Toestaan Niet toestaan

MVC KOMT TE KORT TEGEN EEN BETER HVV

12 februari 2023 17:30

Frank van den Heuvel

Opnieuw heeft MVC geen potten kunnen breken tegen een veel beter spelend HVV uit Helmond. Al snel in de eenzijdige openingsfase moest MVC doelman Youp Spoormakers enkel fraaie reddingen verrichten om al niet heel vlug op achterstand te komen. Na 24 minuten moest MVC dan toch buigen na weer een aanval van de bezoekers die bekwaam werd afgerond door Tom Hertogs 0-1. Zeker in het eerste bedrijf wilde MVC de schade beperkt houden en hielden dan ook goed stand. Het was zelfs zo dat de geel/zwarten enkele mogelijkheden lieten liggen om op gelijke hoogte te komen. Op het half uur kwam Sam Heesakkers enkel centimeters te kort om binnen te koppen uit een voorzet van Jort Slits. Ook een vrije trap van Gidi Manders kon maar met een uiterste inspanning van de HVV doelman tot hoekschop worden verwerkt. Ook in de tweede helft wilde MVC wat aan die achterstand doen maar de doelpunten vielen aan de andere kant. In de 55ste minuut bracht Said Azarfane met een droge schuiver de stand op 0-2. Enkele minuten later was het Tom Hertogs die trefzeker was en de 0-3 kon laten noteren. Aanvallend bleef HVV de thuisploeg de baas maar moesten toch nog in de 70ste minuut een inzet van Gidi Manders van de doellijn halen om de nul vast te houden. Het initiatief bleef bij HVV en door doelpunten van Giovanni van Beek en Badr Bazzi werd de eindstand bepaald op 0-5.