Facebook Toestaan Niet toestaan

DOELPUNTEN MAKEN BLIJFT EEN PROBLEEM VOOR MVC

19 maart 2023 21:15

Frank van den Heuvel

Opnieuw is het MVC niet gelukt om kansen om te zetten in doelpunten ondanks dat er als team goed gespeeld werd maar doelpunten maken blijft dit seizoen toch echt een probleem. Aan de andere kant lag zeker in het begin van de wedstrijd het initiatief bij de thuisploeg RKGSV uit Gerwen. In de 4de minuut werd het eerste schot gelost richting het MVC doel maar de deklat bracht redding. Terwijl Youp Spoormakers met enkele fraaie reddingen zijn team in de wedstrijd hield moest hij na een kwartier toch capituleren toen uit een hoekschop de openingstreffer werd binnen gekopt 1-0. MVC kwam onder de druk uit en kreeg mogelijkheden om wat terug te doen om de opgelopen achterstand weg te werken. Thijs van Mierlo kreeg enkele mogelijkheden om tot scoren te komen maar de stuitte op de RKGSV doelman. Na ruim een half uur was het weer Spoormakers die met een reflex voorkwam dat MVC op grotere afstand werd gezet. Aanvoerder Dirk Figee mocht op slag van rust een vrije trap nemen vanaf 20 meter maar de bal ging rakelings langs de verkeerde kant van de doelpaal. Meteen na het fluitsignaal voor de tweede helft had Gidi Manders de mogelijkheid om de stand gelijk te brengen maar plaatste de bal op de vuisten van de Gerwense doelman. De thuisploeg wist wel tot scoren te komen toen in het 16 meter gebied de bal niet werd geruimd en hiervan konden profiteren 2-0. In de 68ste minuut verzuimde Thijs van Mierlo alleenstaand voor het vijandige doel te profiteren. In de slotfase behoede Youp Spoormakers MVC dat het op een grotere nederlaag werd gezet.