Facebook Toestaan Niet toestaan

NOG ALTIJD WACHT MVC OP ZIJN EERSTE OVERWINNING

3 april 2023 19:45

Frank van den Heuvel

Ook nu weer is het niet gelukt om de eerste overwinning binnen te halen in een sportief gevecht met buurman Bavos uit Bakel. Vanaf het beginsignaal was er een wedstrijd die alle kanten kon op gaan en waarin opnieuw MVC liet zien dat het moeite heeft om de kansen die het krijgt om te zetten in doelpunten. In de 8ste minuut leek het wel te gaan lukken toen Sam Heesakkers een schot los liet op het vijandige doel waarin de Bavos doelman Frank Bouwmans het leer niet onder controle kreeg en in de rebound Thijs van Mierlo centimeters te kort kwam om de bal alsnog binnen te werken. De thuisploeg bleef loeren op een foutje achterin bij MVC wat na een half uur ook gebeurde en Bjorn Kant dit afstrafte met een doelpunt 1-0. Na deze tegenvaller voor de Mortel bleef men goed tegenstand bieden en opnieuw kreeg men mogelijkheden om wat terug te doen aan die achterstand. In de slotfase van de eerste helft was het eerst Stan van Hoof die een opgezette aanval van Dirk Figee niet wist af te ronden en enkele minuten later stuitte Thijs van Mierlo op de Bavos doelman. Na de thee nam de thuisploeg wat meer het initiatief en kwam MVC steeds meer onder druk te staan maar enkel goede reddingen van MVC doelman Youp Spoormakers voorkwam dat Bavos verder kon uitlopen. In de 65ste minuut werd er een domme overtreding gemaakt bij MVC wat direct bestraft werd met een rode kaart en MVC met 10 man verder moest. Met de man meer situatie trok Bavos de wedstrijd naar zich toe en probeerde MVC counterend wat terug te doen maar de stootkracht ontbrak om een kans te creƫren . Uiteindelijk wist de thuisploeg die meerderheid om te zetten in nog twee doelpunten. Eerst was het Gidion van Esch die de 2-0 kon laten noteren waarna Jop Ragetlie de einstand bepaalde op een ietwat geflatteerde 3-0.