Facebook Toestaan Niet toestaan

MVC – Mifano

11 april 2023 18:15

Frank van den Heuvel

Weer is het MVC niet gelukt om de punten in eigen huis te houden. Een scheidsrechterlijke dwaling zorgde er in de tweede helft voor dat Mifano er met de volle buit van door kon gaan. De thuisploeg begon voortvarend aan het duel en met wat omzettingen binnen het team en met de broers Lars en Niels van de Biggelaar in de basis resulteerde dit al na 8 minuten in een voorsprong. Dirk Figee speelde de bal naar de vooruitgeschoven Ronald Adriaans die op snelheid zijn tegenstander het nakijken gaf en beheerst binnen werkte 1-0. Lang kon men niet genieten van dit heugelijke feit want enkele minuten later was het alweer gelijk toen Ton van der Linden met wat geluk doelman Youp Spoormakers wist te verrassen 1-1. MVC bleef zoekende om de wedstrijd te blijven controleren maar op het half uur werd er te laconiek ingegrepen achterin bij de huisploeg waardoor Nick van de Burgt vrij gemakkelijk kon binnen koppen 1-2. Ook in het tweede bedrijf gaf MVC goed tegen partij en was zeker niet de mindere van zijn tegenstander. In de 50ste minuut resulteerde dit dan ook in de verdienstelijke gelijkmaker door opnieuw Adriaans die na goed voorbereidend werk van Gidi Manders het net wist te vinden 2-2. Met nog een half uur op de klok zou MVC doelman Spoormakers de bal buiten zijn gebied hebben gepakt volgens de te ver van de situatie staande leidsman, en gaf tot ieders verbazing een vrije trap aan de gasten. Dit cadeautje zorgde ervoor dat Mifano door Kevin van Elven op een 2-3 voorsprong kwam. MVC ging niet bij de pakken neerzitten en bleef gaan voor een beter resultaat maar moest in de 65ste minuut met tien man verder na een rode kaart voor een overtreding binnen het strafschopgebied. De toegekende pingel werd uitstekend gepakt door de MVC goalie. In de spannende slotfase voorkwam de doellat bij Mifano een gelijkspel voor de geel/zwarten.