Facebook Toestaan Niet toestaan

ASV '33 BESLIST IN DE EERSTE HELFT DE WEDSTRIJD TEGEN MVC

21 mei 2023 23:15

Frank van den Heuvel

Het thuis spelende ASV `33 heeft zeker in eerste helft een groot overwicht gehad tegen een slecht verdedigend MVC dat veel te laconiek optrad waardoor de thuisploeg alle ruimte kreeg om al in een vroeg stadium de wedstrijd te beslissen. MVC had nog wel op voorsprong kunnen komen na een rush van Erik van Mierlo maar zijn voorzet kwam niet aan bij de mee opgekomen Ronald Adriaans en vervolgens Sam Heesakkers. Vervolgens was het ASV dat dicteerde en het net wel wist te vinden toen op de rand van het strafschopgebied een toegekende vrije trap door Bart Vermeulen rechtstreeks binnen werd geschoten 1-0. Na deze openingstreffer kreeg MVC legio mogelijkheden om de stand gelijk te trekken maar zoals al het hele seizoen ontbreekt het in de afwerking. ASV wist wel goed om te gaan met de kansen want zo kreeg Pim van de Tillaart alle ruimte om de 2-0 te scoren nadat hij de hele MVC verdediging omspeelde en Youp Spoormakers het nakijken gaf 2-0. Ook Owen Bosveld werd geen strobreed in de weg gelegd om de score op te voeren naar 3-0 want ook nu weer werd er bij MVC niet of nauwelijks ingegrepen. Op slag van rust zou het nog erger worden voor de mannen van Han van Rosmalen want weer ging het mis achterin bij MVC en weer wist hiervan ASV te profiteren door Tim Verbakel die zorgde met zijn doelpunt voor een riante en verdiende voorsprong van 4-0. Na de thee was MVC op een drietal plaatsen gewijzigd wat zeker het spel van de Mortel ten goede kwam, men kon de bal wat langer in de ploeg houden en wat meer van het eigen doel spelen en meer druk zetten op de vijandelijke helft. Toch zouden de ASV `ers nog eenmaal het net weten te vinden in de 75ste minuut toen er achterin bij MVC balverlies werd geleden en van dit cadeautje Thimo van der Steen wist te profiteren en de eindstand bepaalde op 5-0.