Facebook Toestaan Niet toestaan

MVC PIEKT OP HET JUISTE MOMENT

11 juni 2023 20:45

Jevoo

MVC dat voor deze wedstrijd met de bus naar Zeeland ging wint dik verdient van Siol en handhaaft zich in de 4e klasse.
MVC dat met 2 punten 13e was geƫindigd in 4G moest het opnemen tegen Siol dat met 26 punten 12e was geworden in 4H. In deze ene wedstrijd zou bepaald worden welk team zich handhaaft in de 4e klasse en wie er zou degraderen naar de 5e klasse.
Ondanks de warmte was het MVC dat uit de startblokken schoot en Siol overrompelden, in de 2e minuut was het Dirk Figee die het al van afstand probeerde maar zijn schot ging enkele meters naast, in de 4e minuut gaf Thijs van Mierlo een voorzet op Rik Verbakel ook zijn vizier stond nog niet op scherp.
Echter in de 7 minuut was het wel raak Ronald Adriaans die op links een een tweetje aan ging met Rik Verbakel wist de achterlijn te halen en de bal voor gooide op Stan van Hoof die vandaag weer eens in de spits mocht beginnen en dit vertrouwen meteen waar maakte door de bal behendig naast de Siol goalie wist te plaatsen. Siol wist niet wat hun overkwam had deze ploeg maar 2 punten gehaald in de competitie en paste in de 20e minuut al een dubbele wissel toe en gingen met 3 in plaats van 2 spitsen spelen hierdoor kwamen ze wel wat beter in het spel maar tot echte kansen leidde het niet.
Met nog 10 minuten op de klok kreeg MVC weer de overhand en kwamen er ook weer kansen Dirk Figee gaf de bal voor op Stan van Hoof maar de bal was net te moeilijk om tot doelpunt te promoveren maar Stan die vandaag zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde was tactisch heel goed en kwam vlak voor rust op het juiste moment voor zijn tegelstander en prikte een voorzet van Gidi Manders wederom in het netje.
Zo gingen de mannen van Han van Rosmalen met 2-0 de rust in.
Na rust een meer gelijk opgaande strijd maar de verdedigers met in het Doel Youp Spoormakers, Tommie Geene, Nick Brouwers, Luuk Goossens en Ronald Adriaans waren niet van plan te capituleren vandaag, Op het middenveld stond Niels Rijkers die deze middag 1 taak had hun beste speler Owen Blokland schaduwen, bal afpakken en naar een medespeler spelen.
Dit deed hij goed zo goed zelfs dat deze speler erg gefrustreerd raakte en het geluk aan zijn zijde had dat hij aan een rood kaart ontsnapte
Bij MVC was het in de 60e minuut dat Sam Heesakkers de moe gestreden Rik Verbakel kwam vervangen. Rik die lange tijd weer beschikbaar was speelde een prima pot en bewaakte de balans op het middenveld.
Kevin Verheijen verving Gidi Manders een minuut of 10 later
Siol dat nog een dubbele wissel toepaste ging alles of niets spelen waardoor de voorwaartse van MVC meer en meer ruimte kregen toch zou het nog tot de 80e minuut duren voordat Thijs van Mierlo na een voorzet van Sam Heesakkers de wedstrijd in het slot schoot 3-0.
Hierna verliet Luuk Goossens het veld voor hem kwam Erik van Mierlo en Pepijn Spoormakers verving mijn man van de wedstrijd Stan van Hoof.
MVC vond het mooi geweest en Siol had de pijp leeg en was de eerste overwinning in dit seizoen voor MVC een feit en dus PIEKT MVC OP HET JUISTE MOMENT en mag het volgend jaar weer in de 4e klasse aantreden.