Facebook Toestaan Niet toestaan

GEEN KANS VOOR MVC TEGEN LIEROP

25 september 2023 15:00

Frank van den Heuvel

Omdat er nog problemen waren bij de aanleg van kunstgras bij Lierop werd het verzoek om de wedstrijd om te draaien gehonoreerd en mocht MVC zijn eerste competitie duel thuis op sportpark de Smagt spelen. MVC dat nog niet volledig kon aantreden moest het opnemen tegen het altijd lastige Lierop. De wedstrijd kon pas na een oponthoud van drie kwartier starten daar de scheidsrechter van de omzetting geen weet had en zijn opwachting maakte in Lierop. Na het eerste fluitsignaal had MVC al meteen op voorsprong kunnen komen door Thijs van Mierlo die na een fraaie actie van Dirk Figee de bal kreeg toegespeeld en alleen staand voor de Lierop goalie het leer aan de verkeerde kant van de doelpaal plaatste. Verder dan deze enige mogelijkheid liet Lierop het niet komen en nam het initiatief. De bezoekers voerden de druk op waar MVC steeds meer moeite had om de aanvallen af te stoppen. In de 12de minuut was men succesvol en werd een goede aanval bekroond met de openingstreffer door Nick Verdonk 1-0. Al snel werd er na de aftrap bij MVC balverlies geleden en mocht Tijn van Nuenen vrij uithalen waardoor MVC binnen een paar minuten op een 2-0 achterstand stond. Lierop bleef domineren en MVC kreeg steeds minder vat op het snelle aanvalsspel van de tegenstander waardoor men in de 19de minuut de 3-0 kan laten noteren op het score bord door Sjoerd van Zeggelen die drie MVC verdedigers uit speelde om daarna doelman Spoormakers te passeren. Na bijna een half uur had de Mortel wat terug kunnen doen via een vrije trap genomen door Dirk Figee maar Rick Verbakel kwam een teenlengte te kort om de bal binnen te werken. Na ruim een half uur kon Lierop nog verder uitlopen naar een bijna onoverbrugbare achterstand voor MVC door opnieuw van Zeggelen 4-0 wat tevens de ruststand was. In de tweede helft gaf MVC wat meer weerstand en met wat omzettingen binnen het team werd het aanvallend ook wat beter maar achterin bij Lierop bleef men gemakkelijk overeind en wist men zonder al teveel moeite de voorsprong te behouden. Nog eenmaal kwam Lierop in de 80ste minuut tot scoren waardoor de eindstand werd bepaald op 5-0.