Facebook Toestaan Niet toestaan

MVC GEETF EEN 2-0 VOORSPRONG UIT HANDEN

1 oktober 2023 21:15

Frank van den Heuvel

MVC heeft thuis onnodig puntverlies geleden tegen het bezoekende Boerdonk. Vanaf het eerste fluitsignaal dicteerde en controleerde de thuisploeg de wedstrijd en er leek geen vuiltje aan de lucht om de eerste thuisoverwinning te gaan behalen. Al in de 14de minuut kwam Rik Verbakel een teenlengte te kort om het leer binnen te werken op aangeven van Sam Heesakkers. Enkele minuten later was het wel raak toen Thijs van Mierlo vanaf eigen helft op snelheid iedereen aftroef om daarna beheerst binnen te schieten en de 1-0 kon laten noteren. De bezoekers uit Boerdonk werden overlopen want MVC dicteerde en creƫerde diverse mogelijkheden om al met een grote voorsprong de rust in te gaan. Jammer genoeg werd er uit de vele kansen maar een maal gescoord door opnieuw Thijs van Mierlo die na een ongelukkige actie van de Boerdonk goalie de stand naar 2-0 tilde. De geel/zwarten bleven druk uitoefenen richting het vijandige doel maar diverse kansen werden niet benut. Kort voor rust scoorden de gasten uit het niets de aansluitingstreffer toen Jort Neuteboom na een scrimmage de stand op 2-1 bracht. De tweede helft liet een heel ander spelbeeld zien en groeide Boerdonk in de wedstrijd. Nadat opnieuw een mogelijkheid tot scoren bij MVC om zeep werd geholpen werden de gasten wat brutaler en zette meer druk richting het MVC doel. De dominantie was weg bij de thuisploeg en Boerdonk rook dat op sportpark de Smagt wel eens een goed resultaat te behalen zou kunnen zijn. Zeker toen in de 75ste minuut er bij MVC niet kordaat werd ingegrepen en Tim van Alphen hiervan wist te profiteren en de stand op gelijke hoogte bracht 2-2. In het resterende gedeelte van deze sportieve wedstrijd werd er niet meer gescoord maar waren de beste kansen voor de gasten. Aanvoerder Tommy Geene gaf het ook aan dat MVC had verzuimt om in de eerste helft de tegenstander op een grotere achterstand te zetten en ook na de thee pauze nog een dot van een kans lieten liggen, daarom kon Geene niet tevreden zijn met deze puntendeling en had zeker de volle winst in eigen huis willen houden.