Facebook Toestaan Niet toestaan

BLUNDERS ACHTERIN BIJ MVC BEPALEN DE WEDSTRIJD

12 november 2023 18:45

Frank van den Heuvel

De wedstrijd kende een sterke openingsfase voor de thuisploeg waarin men verzuimde te scoren. Al snel na het eerste fluitsignaal werd Thijs van Mierlo over de rechter flank aangespeeld en legde de bal breed naar de mee opgekomen Rik Verbakel die zijn inzet zag worden gekeerd door de Rood Wit doelman. MVC domineerde maar gescoord werd er aan de andere kant. Rood Wit kreeg binnen 5 minuten twee doelpunten in de schoot geworpen na geblunder achterin bij de Mortel. Na ruim een kwartier kon Tim Poesen profiteren en zorgde voor de 0-1. Enkele minuten later weer een mis communicatie achterin bij MVC en kon Roel Merkx de stand op 0-2 brengen. Na deze teleurstelling voor de thuisploeg kreeg de tegenstander steeds meer vat op de wedstrijd en werden er nog kansen gecreƫerd door de gasten maar werd er kordaat opgetreden bij MVC. Na ruim een half uur had Lars van de Biggelaar de pech dat zijn inzet gestopt werd door de Rood Wit goalie. Ook in de tweede helft wilde de geel/zwarten de achterstand een beter aanzien geven maar was men niet bij machte om echt gevaarlijk te worden voor het vijandige doel. Rood Wit kreeg nog wel mogelijkheden om verder afstand te nemen van de tegenstander maar verzuimde dit te doen waardoor MVC hoop kon blijven houden op een beter resultaat. Echt spannend werd het nog in de slotfase toen Stan van Hoof de mogelijkheid kreeg om de nul weg te werken maar strandde op de Rood Wit doelman. Het slotakkoord was voor de gasten die nog eenmaal tot scoren konden komen door Merkx die de stand naar een geflatteerd 0-3 bracht. Laatste man bij MVC Luuk Goossens vertelde het ook na de wedstrijd dat de gedachten anders waren voor deze middag en er punten gehaald zouden kunnen worden tegen deze tegenstander. Het kwam allemaal anders uit want door miscommunicatie loop je al snel achter de feiten aan en moet je een achterstand van twee doelpunten zien te overbruggen. En als je zelf de kansen niet weet te benutten weet je dat het een moeilijke middag gaat worden voor je ploeg.