Facebook Toestaan Niet toestaan

BENAUWDE OVERWINNIG VOOR MVC

26 november 2023 20:15

Frank van den Heuvel

MVC heeft een ietwat gelukkige overwinning behaald thuis tegen SV de Braak. De gasten uit Helmond die hun punten behaald hebben op kunstgras konden wat moeilijker uit de weg op de overigens goed bespeelbare grasmat op sportpark de Smagt. In de 5de minuten speelde Gidi Manders een diepe bal op Thijs van Mierlo die op snelheid de verdedigers van de Braak er uit liep en alleen op het vijandelijke doel kon afstevenen om vervolgens de doelman van de gasten te passeren 1-0. SV de Braak kon maar moeilijk in hun spel komen en had steeds moeite om de bal in de ploeg te houden waardoor MVC veel in balbezit kon blijven en verder wilde uitlopen. Verrassend kwamen de gasten op gelijke hoogte toen MVC aanvoerder Dirk Figee in de 20ste minuut balverlies leed in het eigen strafschopgebied en dit meteen werd afgestraft door Zohir Ei Maach die de stand weer in evenwicht bracht 1-1. In de 25ste minuut kon MVC opnieuw juichen toen Ronald Adriaans uit een voorzet van Gidi Manders de 2-1 kon binnen koppen. Enkele minuten later werd er wederom gelijk gemaakt toen uit een vrijetrap SV de Braak wist te scoren. Het leek een houdbaar schot maar toch liet Youp Spoormakers zich verrassen door de inzet van Adam Abdessalami 2-2. Het eerdere initiatief van de thuisploeg zakte wat weg waardoor de tegenstander wat meer druk kon zetten op de MVC helft maar gescoord werd er in de eerste 45 minuten niet meer. Na de pauze domineerde de Mortel wat meer en werden er enkele goede kansen gecreƫerd om op voorsprong te komen maar inzetten van Rik Verbakel, Lars van de Biggelaar en Thijs van Mierlo werden gepareerd door de SV de Braak doelman. MVC bleef zoeken naar een opening om de wedstrijd naar zich toe te trekken maar moest ook alert blijven voor de counters van de tegenstander. Met nog een half uur op de klok moesten de Helmonders alsnog capituleren toen Thijs van Mierlo een puntgave voorzet losliet vanaf de achterlijn aan Rik Verbakel die het leer beheerst binnen schoot 3-2. Trainer Han van Rosmalen die zijn verblijf bij MVC met drie jaar heeft verlengt zij ook dat het niet makkelijk was gegaan maar dat er gestreden werd door de gehele ploeg en uiteindelijk dit resulteerde in deze overwinning. Wat niet wegneemt dat er te gemakkelijk doelpunten worden weggegeven waardoor het je je zelf moeilijk maakt. Maar uiteindelijk kwam de voorsprong niet meer in gevaar en bleven de punten in de Mortel.