Facebook Toestaan Niet toestaan

MVC EN BAVOS IN EVENWICHT

11 december 2023 21:15

Han van Rosmalen

Afgelopen donderdag werd er door MVC kansloos verloren van SPV uit vlierden met 2–0 en vandaag moest de Mortelse ploeg zeker resultaat halen bij het even laag geklasseerde Bavos. Door het slechte weer kon de wedstrijd geen doorgang vinden bij MVC zodat er gespeeld werd op het kunstgras van Bavos in Bakel.

In de beginfase had Bavos het heft in handen zonder echt gevaar te stichten en daarna kwam MVC beter in het spel door eerder druk te zetten op de laatste linie van Bavos. In de 33e minuut kwam MVC op voorsprong door aanvoerder Dirk Figee die eerst een steekpass gaf aan Thijs van Mierlo, en de bal rolde erg langzaam het doel in 0–1 .
Vlak daarna kwam MVC goed weg toen Bavos van dichtbij op de paal schoot zodat de ruststand 0–1 gehaald werd.

Na rust ging Bavos zonder goed te voetballen op zoek naar de gelijkmaker maar had niet het geluk aan haar zijde. Eerst werd een strafschop toegekend en daarna weer teruggedraaid en even later scoorde Bavos uit buitenspelpositie.
Intussen stond MVC al een poosje met 10 man te spelen door 2 gele kaarten aan Luuk Goossens.
MVC verdedigde met man en macht en leek de overwinning te pakken maar diep in blessuretijd kwam toch de verdiende gelijkmaker, al had Bavos wel de hulp nodig van Niels Rijkers die een voorzet onbedoeld achter Youp Spoormakers kopte 1–1 .

Opnieuw gaf MVC een voorsprong uit handen in de slotfase en moet het slimmer een wedstrijd uitspelen om de punten mee te nemen.

Komende donderdag speelt MVC nog een uitwedstrijd tegen ASV in Aarle Rixtel om 20.00 uur.

Met 9 punten uit 10 duels staat MVC nu op een plek die aan het eind van de competitie recht geeft op nacompetitie dus elk punt gaat na de winterstop belangrijk worden.
Fit blijven en vertrouwen houden om de doelstelling handhaving in de 4e klasse te bewerkstelligen.