Facebook Toestaan Niet toestaan

GROTE NEDERLAAG VOOR MVC

4 februari 2024 21:00

Frank van den Heuvel

MVC heeft een slechte start gemaakt in zijn eerste wedstrijd na de lange winterpauze. Een wedstijd die gespeeld werd op het kunstgras bij sportpark de Renkant in Lierop waar de mannen uit Lierop beter uit de voeten konden dan MVC. Vanaf het eerste fluitsignaal was het MVC dat achter de feiten aanliep en een moeilijke middag tegemoet zou gaan lopen. De eerste 25 minuten konden de mannen van trainer Han van Rosmalen de aanvalsdriften van de tegenstander nog opvangen, en was MVC dan in balbezit werd er al weer snel balverlies geleden bij de Mortelnaren. Lierop wist hiervan optimaal te profiteren maar hadden wel een strafschop nodig om de score te openen. Hidde Maas mocht vanaf de stip aanleggen maar zag zijn inzet gestopt door MVC goalie Jop van der Spek die alsnog verslagen werd toen diezelfde speler in de rebound wel het net wist te vinden 0-1. Al snel na de openingstreffer liep Lierop verder uit naar 0-2 door Kevin Geerts die in buitenspel positie mocht scoren en het terechte vlagsignaal van de MVC grensrechter door de overigens goed fluitende scheidsrechter werd weg gewuifd. MVC kwam totaal niet in de wedstrijd en konden niet voorkomen dat Lierop naar hartenlust kon aanvallen waarvan men nog voor de rust wist te profiteren door Tijn van Nuenen die de stand op 0-3 bracht. MVC bleef achter de feiten aanlopen en opbouwend bleef men flink onder de maat wat ook in het tweede bedrijf gebeurde. MVC kon geen vuist maken en werd regelmatig over alle linies afgetroefd door de tegenstander. Bart Sijbers mocht de 0-4 laten noteren, Nadat in de 68ste minuut Ronald Adriaans de bal van de doellijn haalde en zo de 0-5 voorkwam was het slechts uitstel want opnieuw wist Sijbers te profiteren van de wanordelijkheden bij de Mortelse ploeg en scoorde de 0-5 binnen. Met nog twee doelpunten van Sjoerd van Heugten bleek Lierop vanmiddag een maatje te groot en verloor MVC verdient met 0-7.