Facebook Toestaan Niet toestaan

ASV `33 BLIJFT MVC DE BAAS EN BEHAALD PERIODE TITEL

18 februari 2024 21:45

Frank van den Heuvel

MVC had nog een wedstrijd in te halen uit bij ASV `33 in Aarle Rixtel waarin er voor de thuisploeg een periode titel op het spel stond maar dan moest er wel gewonnen worden. MVC begon heel opportunistisch aan het duel en namen in de achtste minuut de leiding op een spekglad veld waar goed voetbal nauwelijks mogelijk was. Uit een vrije trap die genomen werd door Dirk Figee verraste Rik Verbakel de ASV doelman door het leer met een achterwaartse kopbal binnen te werken 0-1. Na deze openingstreffer bleef MVC loeren op een counter en probeerden met lange ballen Thijs van Mierlo in stelling te brengen maar strandde steeds op een stug verdedigend ASV. De thuisploeg nam het initiatief en bouwde aanval na aanval op richting het MVC doel waar men soms met kunst en vliegwerk de tegenstander van het scoren kon afhouden. De eerste mogelijkheid om de stand gelijk te trekken kreeg Jeffrey Ket maar zag zijn kopbal onschadelijk gemaakt worden door MVC goalie Jop van der Spek. In de 40ste minuut zorgde ASV met een goed uitgespeelde aanval dat de stand gelijk getrokken werd door Tim Verbakel 1-1. Na de thee pauze domineerde ASV en speelde het spel zich meestal af op de MVC helft waar men achterin maar niet wilde capituleren. ASV had een vrije trap nodig om een voorsprong te nemen in dit duel. Bart Vermeulen mocht vanaf 20 meter van het MVC doel aanleggen en wist met een perfecte trap de MVC doelman te verrassen 2-1. In de slotfase van deze sportieve wedstrijd was het de thuisploeg wat nog eenmaal tot scoren kon komen. Jeffrey Ket bepaalde de eindstand op 3-1 waardoor de periode titel terecht werd binnen gehaald door ASV `33. PROFICIAT..